2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A magyarországi dinoszauruszok nyomában

A magyarországi dinoszauruszok nyomában címmel családi napot rendeznek szombaton Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyebek mellett a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció tagjai mesélnek élményeikről - közölték a szervezők az MTI-vel.
2007. október 31. szerda 09:18 - Hírextra

Az ingyenesen látogatható családi napon Elveszett világok címmel a magyar dinoszaurusz-kutatásról, a csontokat rejtő bányákról, az expedíciókról, a magyar dinoszauruszokról, repülő hüllőkről és többi kortársukról hallgathatnak előadásokat az érdeklődők. Az előadók a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció tagjai.

A szervezők tájékoztatása szerint a gyermekeket kézműves foglalkozás várja a múzeumban, amelyen akár dinoszaurusz lábnyomot is készíthetnek. A magyar dinoszaurusz-vadászok hétköznapjai – Avagy hány darabból is áll egy dinoszaurusz csont? címmel pedig preparálási bemutatóra várják az érdeklődőket a múzeum Kupolacsarnokában. A programokat filmvetítés zárja délután.

A Magyar Természettudományi Múzeumban márciusban nyílt meg a Patagónia óriás dinói című kiállítás, amely az argentin óriások mellett felvonultatja a Bakony területén talált őshüllő-leletek egy részét is. A tárlaton 14 teljes dinoszaurusz-csontváz látható. A 74-225 millió éves csontvázak Amerikából érkeztek a múzeumba.

A november 19-ig látogatható kiállításon a közönség megtekintheti például Rebbit, a legnagyobb növényevőt, amelynek csontváza 17 méter hosszú. Bemutatnak egy kutyaméretű növényevő dinoszauruszt is, megfigyelhetők továbbá a legkorábbi őslények és tengeri hüllők csontvázai.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását