2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Újabb drámai otthonszülés

Újabb otthonszülő nőt kellett keddre virradóra kórházba szállítani a fővárosban - erősítette meg az MTI információját az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
2007. október 30. kedd 08:45 - Hírextra

Győrfi Pál csak annyit közölt, hogy otthonszülésnél fellépő szövődmény miatt szállították kórházba egy anyát és gyermekét.

További részletek említése nélkül szólt arról is, hogy az eset a szombaton történtekhez hasonló volt. Mint mondta, a mentőket egy kórházhoz közeli helyszínhez riasztották, ezért gyorsan be tudták szállítani anyát és gyermekét.

Az MTI úgy tudja, hogy a XII. kerületi Alma utcából szállították be anyát és gyermekét a János Kórházba.

Szombaton hajnalban kivérzett állapotban vittek be egy anyát a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályára. A beteg tervezett otthonszülése során léptek fel komplikációk - közölte korábban a kórház.

A kórház hétfőn közzétett közleménye szerint a mentők a kiérkezéskor szaksegítséget az erősen kivérzett asszony mellett nem láttak. Az intézmény leszögezte: ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést tesz a rendőrségen, tekintettel arra, hogy az otthonszülés körülményei nem kellően tisztázottak és felmerülhet a szülésnél közreműködő szakszemélyzet felelőssége.

A kórház hétfői tájékoztatása szerint anya és szombaton világra jött gyermeke kedden várhatóan elhagyhatja az intézményt.

Korábban szeptember közepén meghalt egy újszülött Budapesten, akit otthon akart világra hozni édesanyja egy XII. kerületi születésházban, de a szülésnél komplikációk léptek fel. A rendőrség az ügyben nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Az eset kapcsán szakmai vita bontakozott ki, miközben az Egészségügyi Minisztérium közleményben tudatta, hogy a közeljövőben szabályozni fogja az otthonszülések szakmai és finanszírozási kérdéseit, mivel Magyarországon jelenleg teljesen szabályozatlan körülmények között hozzák világra gyermeküket az otthon szülő anyák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását