2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egyeztetések az egyházzal

Gusztos Péter, az SZDSZ emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi kabinetjének vezetője egyeztetésre hívja az egyházak és civil szervezetek vezetőit egy új finanszírozási rendszer kialakításának megvitatására - közölte az SZDSZ sajtóosztálya vasárnap
2007. október 28. vasárnap 16:38 - Hírextra
A Szabad Demokraták Szövetsége egy, az államtól független, hatékony és igazságos civil finanszírozási illetve egyházfinanszírozási rendszert szorgalmaz. A liberálisok a 2008-as költségvetés és adótörvény tárgyalása során kívánják benyújtani az erről szóló javaslatukat.

Az SZDSZ közleménye szerint az általuk javasolt megoldás a döntés jogát a civilek és a hívők kezébe adná. A koncepció szakmai részleteinek véglegesítése előtt egyeztetést kezdeményeznek a civil szervezetekkel és az egyházak képviselőivel, szakértőivel, így biztosítva, hogy méltányos és hatékony rendszert lehessen kialakítani.

Javaslatuk fontos eleme a nagykorú, de nem adózó magyar állampolgárok bevonása a felajánlók körébe, ami lényegesen kiszélesítené a ma felajánlásra jogosultak körét.

- Olyan megoldáson dolgozunk, amely lehetővé teheti a források folyamatos bővülését, megerősíti a hívők és a civilek önrendelkezési jogát, és kizárja az esélyét is annak, hogy az egyházak és civil szervezetek támogatására szánt források elosztásába a pártpolitika bele tudjon szólni - áll az SZDSZ közleményében.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását