2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egon és Dönci Amerikában

Október 31-én a Los Angeles-i filmvásáron (AFM) mutatja be a Hungaricom Kft. az Aenima CGS gyártásában az Egon és Döncit. Az összesen 120 millió forintból készült legújabb magyar mesefilm november 29-én debütál a magyar mozikban - tájékoztatta a Független
2007. október 25. csütörtök 18:30 - Hírextra

 Bártfai Andrea érdeklődésünkre elmondta: a film kora nyári bemutatkozása óta töretlen az érdeklődés az Egon és Dönci iránt. A sajtófőnök emlékeztetett arra, hogy bár csak a film 15 perces előzetesét ismerhette meg a szakma a május közepén megrendezett Cannes-i Filmvásáron, már ott is több ország megvásárolta a film forgalmazási jogát.

A mesefilm két főhőse: az egyik távoli csillag kis bolygóján élő Egon, a szórakozott, amatőr űrkutató, és a minden lében kanál, kétbalkezes társa Dönci, a túltáplált macskaforma lény. Egy napon ismeretlen eredetű tárgy zuhan le a bolygójukra, melynek roncsai között találnak egy lemezt, rajta az emberiség üzenetével. Egon úgy dönt, felveszi a kapcsolatot az emberekkel. Azonnal nekilát a munkának: bádogűrhajót épít az utazáshoz. Számos űrkaland után a furcsa pár megérkezik a kék bolygóra. Megismerkednek egy földlakóval, aki mesél nekik az emberekről, a szépségről, egyszóval magáról az életről. Egon és Dönci nagy utazása tehát itt nem ér véget.

Az Egon és Dönci különlegesnek számít az animációs filmes szakmában. Nyelvnélküli alkotás, vagyis gesztusokra, nemzetközileg érthető jelekre, humorra épült anélkül, hogy egyetlen mondat elhangozna benne. A képek és a történet sodrásában, a néző nem érzi a beszéd hiányát a filmben, hangsúlyozta Bártfai Andrea.

Az Egon és Dönci november 29-től látható a magyar mozikban.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását