2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kulturális programok a fővárosban

Interaktív színházi programok, nyitott múzeum és filmstúdió várja kedden az Ötvenhatosok terén az érdeklődőket. A forradalom 51. évfordulójának fővárosi szervezésű programjai délelőtt 10 órakor kezdődnek és este 6 óráig tartanak.
2007. október 23. kedd 09:04 - Hírextra
A fővárosi Ötvenhatosok terén (az egykori Felvonulási téren) történelmi élőképsorozattal, interaktív színházi programokkal és korabeli járművek kiállításával elevenítik fel az 50-es évek és a forradalom napjait. A színpadon délelőtt 10 órától óránként váltakozó műsorblokkok követik egymást. A programok között lesz történelmi idegenvezetés, ahol az 56-os Intézet szakértője mesél a kiállításon szereplő járművekről, rajtuk keresztül bemutatva 1956 napjainak történetét. Az 50-es évek slágereit Weszely Ernő harmonikaművész és zenésztársai adják elő.

Hétköznapi hősök címmel fiatal színészhallgatók előadásaikban az '56-os forradalom hétköznapjainak eseményeit elevenítik fel. A szereplők a színpadról indulva, az egyes kiállított járművekre felmászva adják elő a darabokat. A programokkal este 6 óráig várják az érdeklődőket.

Ugyanitt a nyitott múzeum szabadtéri kiállításhoz kapcsolódik három múzeum sátor is. Az egyikben 1956 utcai harcait idézik, míg egy másikban egy korabeli lakást és bisztró enteriőrt látogathatnak meg az érdeklődők. A harmadik az "'50-es évek szellemeit" mutatja be, a diktatúra rekvizítumaival.

Kedden nyitott filmstúdió is várja az emlékezőket az Ötvenhatosok terén. A szervezők díszletfalak és korabeli járművek segítségével egy forradalmi harcokban szereplő utcarészlet alakítottak ki, melyet több videokamera vesz egyszerre. Az önként jelentkező gyerekszereplők ebben az utcarészletben egy lyukas nemzeti zászlóval a kezükben lépnek ki egy kapualjból és az utcán lévő járművek között átfutva, egy harci jármű tetejére tűzik azt ki. A forgatásról készült másfél perces filmetűdöket a szereplők DVD-n ajándékba kapják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását