2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jelentés az al-Kaidáról

Tömegpusztító fegyvereket akar szerezni az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet - állítja a Fehér Ház legújabb, kedden nyilvánosságra hozott jelentése. A dokumentum szerint a legfőbb vezetők továbbra is szabadlábon vannak, és Pakisztánban bujkálva szervezi
2007. október 10. szerda 08:44 - Hírextra
A jelentés szerint továbbra is az al-Kaida jelenti a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államokra, szabadon lévő és Pakisztánban bujkáló vezetőik atom-, biológiai, illetve vegyi fegyverek birtokába akarnak jutni. Az al-Kaida kész bevetni az Egyesült Államok ellen ezeket a fegyvereket, az elemzés ezért a titkosszolgálat munkájának fokozását és kiterjesztését sürgeti, hogy időben ki lehessen szűrni az Amerika területére beszivárgó terroristákat.
A Fehér Ház jelentése több helyen idézi és megerősíti a titkosszolgálatokról készült júliusi jelentést, amely azt állapította meg, hogy az al-Kaida újra aktív és támadásokra készül.

Szintén kedden a Fehér Ház cáfolta, hogy ők szivárogtatták volna ki azt a legutóbbi, Oszama bin Ladent bemutató videófelvételt, amely lebuktatta az al-Kaida üzenetek megszerzésén dolgozó egyik amerikai hírszerző csapatot. A specialisták hosszú évek alatt fejlesztették ki azt a technikai rendszert, amelynek segítségével hozzá tudtak férni az al-Kaida információs rendszeréhez. A videófelvétel bemutatása után azonban a terrorszervezet rájött, hogy bejutottak rendszerükbe, és megváltoztatva a technikai paramétereket, megszüntették a külső behatolás lehetőségét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását