2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A kormány tovább fehérít

Hamis az az állítás, hogy az adó- és járulékkulcsok csökkentése önmagában növeli a bevételeket - jelentette ki Gyurcsány Ferenc hétfőn az APEH országos munkaértekezletén. A miniszterelnök szerint a gazdaság kifehérítése érdekében tett lépésekkel elsősorba
2007. október 8. hétfő 14:35 - Hírextra
A kormányfő elmondta: Magyarországon a szürke- és feketegazdaságban körülbelül 3000-5000 milliárd forint keletkezik. Az ebből be nem folyó adó több, mint amit az oktatás, az egészségügy, vagy az önkormányzatok támogatására költ az állam. Ezért jövőre újabb intézkedésekkel tovább csökkentik a adózás alóli kibújás lehetőségeit. A miniszterelnök ide sorolta a többi között az ÁFA-szabályok megváltoztatását, a láncértékesítésnél az egyetemleges adókötelezettséget, az új vállalkozások szúrópróba-szerű ellenőrzését, vagy azt, hogy az APEH munkatársai becsléssel állapíthatnák meg az elmaradt közterheket, amit be kell fizetni. A kormányfő hozzátette: a tervek szerint 2008. január 31-ig kidolgozzák a magyar adórendszer átfogó korszerűsítéséről szóló javaslatot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását