2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jánosi Györgyöt is meghallgatta az ügyészség

Jánosi György szocialista országgyűlési képviselőt, a Medgyessy-kormány gyermek-, ifjúsági és sportminisztert is meghallgatta már tanúként az ügyészség a Zuschlag-ügyben - tudta meg az MTI szombaton
2007. szeptember 30. vasárnap 08:10 - Hírextra

A szocialista politikus ezt megerősítette a távirati irodának.

Jánosi György az MTI-nek annyit mondott, túl van tanúkénti meghallgatásán, de erről további részleteket nem akar közölni. Hozzátette: őt is telefonon keresték meg, így egyeztetett időpontot a Bács-Kiskun megyei főügyészséggel.

Jánosi György 2002. május 27-től 2003. május 19-ig volt a gyermek-, ifjúsági és sportminiszter.
Gyurcsány Ferencet kedden, Szilvásy Györgyöt pénteken hallgatta meg tanúként a Zuschlag-ügyben a főügyészség a pályázati rendszer működéséről, a pályázatok elbírálásának valóságos menetéről.

Korábban ugyancsak meghallgatta a főügyészség Ocsovai Tamást, az ifjúsági minisztérium korábbi helyettes államtitkárát valamint Ujhelyi Istvánt, az önkormányzati tárca és Arató Gergelyt, az oktatási minisztérium államtitkárát is.

Szabó Ferenc azt közölte, további kihallgatások várhatók az ügyben; az érintettek között lesznek prominens, és kevésbé ismert személyek is. A nyomozást várhatóan november 17-ig befejezik.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

 A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását