2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Zárolta az ügyészség Zuschlag vagyonát

Zárolta az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János vagyonát - erősítette meg az MTI információit pénteken Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese. Szabó Ferenc elmondta, hogy az ügyben folynak a tanúkihallgatá
2007. szeptember 28. péntek 15:10 - Hírextra

Szabó Ferenc elmondta: a Hír TV-ben bemutatott rejtett kamerával készült felvételen látható bűncselekmény gyanúja miatt folyó nyomozás teljesen elkülönül a Zuschlag-ügytől.

Közölte: a Hír TV-ben bemutatott felvétel egy kópiája - melyen Weiszenberger László, MSZP-s önkormányzati képviselő, korábban kistérségi megbízott az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy helyi vállalkozóval - az ügyészség birtokában van. Hozzátette, ennek a kópiának az alapján indított befolyással üzérkedés bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen személy ellen nyomozást a Kecskeméti Városi Ügyészség.

Ebben a kiskunhalasi ügyben még nem hallgattak ki senkit, a nyomozás még csak elkezdődött - tett hozzá.

A kazettával kapcsolatban eddig az volt a hivatalos álláspont, hogy a Zuschlag-ügyben tartott házkutatás során került elő. Az MTI információi szerint, azonban ez nem egyértelmű, mert a Zuschlag-ügyben nem gyanúsított Weiszenberger László, akit nem hallgattak ki, és nem tartottak nála házkutatást.

Szabó Ferenc hangsúlyozta, hogy két különálló ügyről van szó, és megerősítette, hogy Weiszenberger Lászlónak, a nyomozás jelenlegi állása szerint nincs köze az alapítványi pénzek miatt folyó ügyhöz.
Az MTI kérdésére, hogy valójában hogyan került az ügyészség birtokába a kazetta, röviden azt mondta: "az ügyészség birtokában van egy kazetta".

Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselőt, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hat társát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

A másik ügy, a Hír TV-ben bemutatott és az ügyészség birtokában lévő, rejtett kamerával készült felvétel miatt indult, melyen az MSZP kiskunhalasi önkormányzati képviselője, Weiszenberger László minden kétséget kizáróan felismerhető, aki az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy helyi vállalkozóval. Weiszenberger Lászlót, aki nem tagja a szocialista pártnak, az MSZP kiskunhalsi önkormányzati frakciója szintén kizárta sorai közül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását