2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kulminálódik a Zuschlag-Weiszenberger ügy

Feljelentést tett Weiszenberger László ellen az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) a Fővárosi Főügyészségen péntek délelőtt - közölte az MTI megkeresésére Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter sajtótitkára.
2007. szeptember 28. péntek 12:17 - Hírextra

Endrényi Balázs elmondta: a feljelentés részleteit később ismertetik.
Weiszenberger László a Hír Tv szerda este bemutatott, rejtett kamerával készült felvételén az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy helyi vállalkozóval. A televízió közlése szerint a 2005-ben készült képsorokon Weiszenberger László volt kiskunhalasi kistérségi megbízott, az MSZP önkormányzati képviselője látható.

A beszélgetésről készült felvételt a Zuschlag-ügyben nyomozó Bács-Kiskun Megyei Főügyészség is megtalálta egy házkutatás során, és az ügyben az elmúlt héten befolyással való üzérkedés gyanúja miatt nyomozást indított.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön arra utasította Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési minisztert, hogy mentse fel megbízatásából Weiszenberger László kiskunhalasi önkormányzati koordinátort, vagy függessze fel közalkalmazotti státuszát, valamint azonnal kezdeményezzen hivatalos eljárást ellene.

Bajnai Gordon csütörtökön azt kérte a kollégáitól, hogy haladéktalanul függesszék fel Weiszenberger László munkaviszonyát.

A miniszter egyébként szigorítani kívánja a kistérségi hálózatok rendszerét, így etikai kódex aláírásának kötelezettségét tervezi bevezetni, amelyben a múltra és a jövőre is vállalásokat tennének a hálózat tagjai.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását