2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vidéken is változik a rádió

A Magyar Rádió Zrt. vidéki stúdiói jövő hétfőtől megújult tartalommal, új arculattal és új néven jelentkeznek: az MR6 - A régió rádiója Győrből, Pécsről, Szegedről, Miskolcról és Debrecenből jelentkezik október 1-jén reggel hat órakor - jelentette be szer
2007. szeptember 26. szerda 16:21 - Hírextra

Tájékoztatása szerint a regionális stúdiók az öt központból reggel hat órától délig jelentkeznek saját tartalommal, délután pedig a Petőfi Rádió adását sugározzák.

Lovász Attila főszerkesztő-helyettes, a régió rádió vezetője jelentős változásnak nevezte, hogy a regionális stúdiók visszakapják műsorkészítési önállóságukat.

A hazai közszolgálati rádiózás - ellentétben a környező országok gyakorlatával - elsősorban a városi hallgatóknak szól. Kivéve a nyíregyházi adáskörzetet, ahol középhullámon adnak, ezért ott a legkisebb falvakat is el tudják érni.

Lovász Attila szavai szerint a debreceni központú észak-alföldi regionális adásoknak nemcsak múltja, hanem jövője van.

Nem egyfajta piedesztálról kíván szólni az emberekhez, hanem helyben róluk készül a műsor, és hozzájuk is szól.

Tájékoztatása szerint eddig a reggeli órákban három órán át sugároztak a regionális rádiók.
Ez bővül most ki további három órával, vagyis 6 és 12 óra között önálló tartalmat sugároznak a regionális stúdiók, amelyek együttműködnek egymással és anyagokat is cserélnek.

Több tradicionális műsor a korábbi országos főadókról átkerül a regionális műsorokba.
Példaként említette a Ki nyer ma? című, 38 évvel ezelőtt indított zenei műsort, amely ezentúl a regionális csatornákon 11.50 órától lesz majd hallható.

Az első vidéki adás Debrecenből a Lucullus étteremből jövő héten kedden lesz, s ezentúl minden kedden onnan jelentkezik majd.

Lovász Attila szólt arról is, hogy januártól a rádió költségvetésének függvényében bővítik a régiórádiók önálló műsorát a délutáni órákban is.

Gyarmati Péter, az észak-alföldi régiórádió stúdióvezetője elmondta: az MR6 adása térségükben Debrecenben a 91,4 megaherzen, Szolnok térségében a 101,2 megaherzen, Nyíregyháza térségében pedig az 1250 kiloherzen fogható.

Szomráky Béla főszerkesztő az MTI érdeklődésére reményét fejezte ki, hogy belátható időn belül elkészül az új médiatörvény, s az abban rögzített normatív finanszírozás megoldja majd a közrádió és a köztelevízió anyagi problémáit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását