2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magda Marinko átszállítása nem egyedi eset volt

Csere László szerint Magda Marinko átszállítása nem egyedi eset volt, hanem a büntetés-végrehajtási gyakorlat része - erről az MTI megkeresésére a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka közleményben tájékoztatta az MTI-t hétfőn annak kapcsán, hogy az É
2007. szeptember 24. hétfő 16:26 - Hírextra

"A büntetés-végrehajtás általános gyakorlata szerint az egy-egy intézetben hosszú idejű büntetést töltő fogvatartottak esetlegesen veszélyt jelenhetnek az adott intézet biztonságára" - fogalmazott Csere László. Mint írta, a kiépíthető kapcsolatrendszer alkalmas lehet szökés előkészítésére, felmerülhet akár az intézet személyi állománya elleni támadás is. Ezért és más szakmai okból az érintett fogvatartottakat a büntetési fokozatnak megfelelő más büntetés-végrehajtási intézetbe helyezzük át. Magda Marinko esetében szökésre, támadásra utaló jel nem merült fel.

Az országos parancsnok közlése szerint ezekben az esetekben minden fogvatartott a büntetés-végrehajtási fokozatának megfelelő intézetben folytatja szabadságvesztését. Hozzátette: "az említett elítélt továbbra is különleges biztonságú körleten van elhelyezve".

A vonatkozó rendelet szerint különleges biztonságú zárkába, illetve körletbe azokat helyezik, akik a legmagasabb, IV. biztonsági csoportba tartoznak, illetve azokat, akiknek az életük vagy testi épségük védelme más módon nem biztosítható.

A rendelet kimondja azt is, hogy a különleges biztonságú zárka olyan sajátos szabályok alapján működtetett, speciálisan kialakított és felszerelt helyiség, ahová az elítéltet egyedül kell elhelyezni. Az intézetek különleges biztonságú zárkaként működtetett zárkáit az országos parancsnok intézkedésben határozza meg.

A távirati iroda kérdésére Csere László kitért arra is, hogy az áthelyezéssel Magda Marinko fogvatartásának költsége nem változott.

Az országos parancsnok a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényre hivatkozva azt írta: nem áll módjában kiadni az átszállítás körülményeit érintő információkat, így az időpontot és a büntetés-végrehajtás helyét sem.

Az Észak-Magyarország hétfői számában közölte, hogy Magda Marinko - akit előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve más bűncselekmények miatt jogerősen életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt a Legfelsőbb Bíróság - egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe került a sátoraljaújhelyi büntetés-végrehajtási intézetből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását