2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Receptfüzet az emlődaganat megelőzésére

Különleges kiadvánnyal készült idén a Magyar Rákellenes Liga az emlőrák hónapjára – a szervezet egy kifejezetten emlődaganatos betegek számára összeállított receptfüzettel hívja fel a figyelmet a betegség gyakoriságára, valamint arra, hogy a megfele
2007. szeptember 23. vasárnap 15:51 - Hírextra

"Az elmúlt években a kutatások színterébe került az emlőrák és a helyes táplálkozás közötti összefüggés. Kutatási eredmények számolnak be arról, hogy a műtét utáni étrendnek, a zsírszegény diétának fontos szerepe van a gyógyulásban, s csökkenti a daganat kiújulásának esélyét" - fogalmaz Dr. Dank Magdolna onkológus.

A receptfüzetben dietetikus és onkológus szakértők segítségével összeállított ötletes receptek találhatók, amelyek alapján nem csak egészséges, hanem könnyen és gyorsan elkészíthető, finom ételek készíthetők.

"Fontos, hogy a kemo-, sugár- , hormon-, és célzott biológiai terápia, valamint a műtétek idején különös figyelmet fordítsunk a helyes étrendre. A megfelelő táplálkozás segít megtartani az erőnlétet, újraépíteni a kezelések és betegség következtében lebontott vagy rongálódott egészséges sejteket, szöveteket, továbbá fontos szerepet tölt be a mellékhatások legyőzésében, illetve a fertőzések megelőzésében, leküzdésében." - állítja Henter Izabella dietetikus.

A kiadványt a Liga nemcsak a betegek, hanem mindazok figyelmébe ajánlja, akik változtatni szeretnének étkezésükön, az egészségesebb élet érdekében. Az ingyenes receptfüzet megrendelhető a Magyar Rákellenes Ligától a 06-1-321-7445-ös telefonszámon, vagy az info@rakliga.hu e-mail címen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását