2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az al-Kaida vállalta a merényletet

Az al-Kaida észak-afrikai ága vállalta a pénteki öngyilkos merényletet, ami Algériában két francia és egy olasz állampolgárt, valamint hat algériait sebesített meg - tudta meg az AFP francia hírügynökség szombaton.
2007. szeptember 22. szombat 10:49 - Hírextra
 A támadás néhány órával azután történt, hogy a terrorista szervezet francia és spanyol célpontok támadásával fenyegetett a Maghreb-országokban (Tunézia, Algéria, Marokkó, Líbia, Mauritánia).

Egy internetes közleményben, amit az al-Arabia televízió algériai irodájának is eljuttattak, az al-Kaida azt állította, hogy egy harcosuk több, mint 250 kg robbanóanyaggal megpakolt autójával belehajtott egy konvojba és megölt három külföldit. Az algériai belügyminisztérium szerint azonban senki sem halt meg, de kilencen megsebesültek a támadásban. A francia külügyminisztérium szóvivője, Frédéric Desagneaux az AFP-nek azt mondta, nagyon komolyan veszik ezeket a fenyegetéseket, és Franciaország elítéli a pénteki merényletet. A külföldieket alkalmazó Razel építő cég szerint a sebesülteket kórházba szállították, és egyikük élete sincs veszélyben.

Április óta Algériában csaknem 100 ember meghalt, és 400 megsebesült az al-Kaida helyi ágának támadásaiban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását