2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Még nem tudni, indul-e nyomozás otthonszülés-ügyben

A szakértői vizsgálat eredményei döntik el, lesz-e büntetőeljárás a szombaton az újszülött halálával végződött fővárosi otthonszülés, vagyis nem kórházban lezajlott szülés ügyében. A XII. kerületi születésházban lezajlott szülésnél szülésznő is jelen volt
2007. szeptember 20. csütörtök 11:02 - Hírextra
Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az otthonszülés ügyében egyelőre nincs nyomozás bűncselekmény miatt. A szakértői vizsgálatok még tartanak, ezek eredménye dönti el, hogy indul-e nyomozás, vagy sem.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, szombat hajnalban a főváros egyik XII. kerületi szülőotthonában meghalt egy csecsemő otthonszülés közben. Feje után elakadt a válla, és semmilyen módszerrel nem tudták kisegíteni. Ekkor mentőt hívtak, akik a kétpercnyire lévő kórházba szállították. Itt két szülészorvos és egy szülésznő kihúzta a babát, de már nem tudták újraéleszteni. A tragikus otthonszülésnél jelen lévő bába, a 17 évnyi szülész-nőgyógyász klinikai orvosi gyakorlattal rendelkező Geréb Ágnes akkor azt mondta: a kisbaba ugyanúgy elveszthette volna az életét, ha a kórházban próbálják a világra segíteni.

A Bábaszövetség elnöke az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy újra el kell gondolkozni az otthonszülés állapotáról, és be kell látni, hogy az otthonszülés kérdésének tisztázása fontos és égetővé vált. A szaksegítséggel történő otthonszülésnek Európában már hosszú ideje létjogosultsága van.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását