2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bajban a szocik

Az MSZP nem akarja állásfoglalásával vagy véleményével befolyásolni az igazságszolgáltatást a Zuschlag-ügy kapcsán. Erről Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2007. szeptember 19. szerda 13:39 - Hírextra

Fontos, hogy kiderüljön az igazság, ami az igazságszolgáltatás szervezeteinek, a rendőrségnek, az ügyészségnek a feladata - közölte a kormánypárti politikus kérdésre válaszolva, Zuschlag János szocialista politikus őrizetbe vétele kapcsán.

Simon Gábor szerint, ha a politikusok véleményt mondanának, ha minősítenék a helyzetet, akkor nem segítenének, hanem ártanának az igazságszolgáltatásnak.

Ezért én nem akarnám sem véleményemmel, sem állásfoglalásommal az igazságszolgáltatás munkáját befolyásolni - fűzte hozzá.

Arra kérdésre, hogy belső vizsgálatot indítanak-e, illetve lemondatják-e tisztségeiről Zuschlag Jánost, Simon Gábor közölte: úgy véli, ha a vizsgálatnak meglesz az eredménye, akkor az MSZP pontosan tudni fogja, mi a szervezeti, erkölcsi kötelessége.

Arra a kérdésre, hogy az előzetesen meghirdetettel szemben az Orbán Viktor Fidesz-elnök keddi beszédéről tartott sajtótájékoztatón miért nem Ujhelyi István alelnök vett részt, a választmány elnöke közölte: úgy döntöttek, hogy Orbán Viktor "megérdemli azt, hogy a Magyar Szocialista Párt második tisztségviselője" tartsa a tájékoztatót.

Arra a felvetésre, hogy ezek szerint reggel még nem tudták, hogy Orbán Viktor van-e ilyen fontos, Simon Gábor azt mondta: elolvasta az ellenzéki pártelnök beszédét, és úgy látta, el kell mondania a saját és az MSZP véleményt ez ügyben.

A nap folyamán őrizetbe vették Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a párt Bács-Kiskun megyei ügyvezető alelnökét, miután a Kecskeméti Városi Ügyészségen kihallgatáson megjelent.

A politikust és hat társát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Az ügyben tanúként meghallgatták Ujhelyi Istvánt, az önkormányzati tárca és Arató Gergelyt, az oktatási minisztérium államtitkárát is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását