2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megjelent a nagy álom

Mahó Andrea, aki a musical- és operettszínpadon már többször bizonyított, most a Más lesz a holnap című első lemezével jelentkezett. A lemezt hétfőn mutatták be Budapesten, a Benczúr Házban.
2007. szeptember 17. hétfő 15:14 - Hírextra

A sajtóértekezleten Mahó Andrea elmondta: nagy álma teljesült a lemez megjelenésével. Mentler Krisztina, a művésznő menedzsere, Bródy János szövegíró, Kocsák Tibor, a Madách Színház zenei vezetője, Zsoldos Béla, a lemez zenei rendezője és Szigeti Ferenc, a CD-t megjelentető Universal kiadója méltatta Mahó Andrea teljesítményét.

Mahó Andrea 2003-ban Andrew Lloyd Webber Az Operaház fantomja című musicaljében robbant be a zenés színház világába. "Adta magát, hogy a bemutatkozó lemezem musicalek füzére legyen" - nyilatkozta a művésznő az MTI-nek. Elmesélte, nagyon szereti ezt a Webber-darabot, és a többit is. Ezért választotta dalait a CD-re. Az Operaház fantomjából két, a Volt egyszer egy csapatból egy dal hallható rajta - "ezt a kettőt most játsszuk a Madách Színházba, azután az Evitából, a Macskákból és más ismert musicalekből is énekelek" - folytatta. A címadó dal egyébként a Volt egyszer egy csapat sikerdala.

A Magyarországon még nem játszott Sunset Boulevardból és a Song and Dance-ből is kerültek dalok a lemezre. Ezeknek magyar szövege sem volt, Bródy János írta. A már játszott darabok szövege Miklós Tibor, Galambos Attila és Romhányi József munkája. Érdekességként említette meg, hogy Webber írt egy Requiemet, ebből is énekel egy részletet az album lezárásául. Minden dal magyarul szólal meg a lemezen. Baráti, szakmai körökben, akik hallották az anyagot, jó véleménnyel voltak róla, köztük Kocsák Tibor, aki a Madách Színház zenei vezetője, a Más lesz a holnap hangszerelője.
Musicalen kívül mást, például popzenét nem tervez, jóllehet filmslágereket énekelt már. "Inkább a klasszikus felé hajlok, nem kifejezetten operára gondolok, a pop és a klasszikusok között keresem az utat".

Az Operaház fantomja a kedvence (Christine Daaé szerepében), játszik a Volt egyszer egy csapat-ban Mary-t, a Szépség és a Szörnyeteg-ben Belle-t alakítja. "Operettekben is játszom, ezeket is szeretem". Megjegyezte, azon túl, hogy az ember jól el tudja játszani-énekelni ezeket a szerepeket, fontos, hogy jól érezze magát bennük, ezzel eddig szerencséje volt. Elmondta: prózai színészként kezdett, de amikor kiderült, hogy énekelni tud, zenés darabokba került. Ez nem azt jelenti, hogy abban nem kell színésznek lenni. A Volt egyszer egy csapatban is van próza, s meg kell mutatnia a színészi kvalitásokat is.

Ami a közeljövőt illeti, a Madách Színház produkciójában, a Művészetek Palotájában decemberben lesz egy Sondheim-koncert ... Van már újabb lemeztervem is, de ez még titok" - teszi hozzá.

Mahó Andrea korábban játszott a West Side Storyban Maria, a Nyomorultakban Cosette szerepében, a Rómeó és Júlia főszereplőjeként, valamint a Chicagóban. Az operettek közül A mosoly országában, a Liliomban, a Leányvásárban láthatta a közönség. 2003-ban az Év Musicalénekese volt, s eMeRTon-díjat kapott. Maga Webber őt tartja dalai egyik legjobb előadójának.

Első önálló lemeze előtt a Volt egyszer egy csapat és Az operaház fantomja CD-változatán is hallható a hangja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását