2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem lenne még képviselő az Új Generáció vezetője

Köszöni a bizalmat, de még nem akar országgyűlési képviselő lenni Léderer András; az SZDSZ Új Generációjának vezetője ezt vasárnap közölte az MTI-vel.
2007. szeptember 16. vasárnap 19:46 - Hírextra

A liberális ifjúsági szervezet elnöke azt írta: megtisztelőnek tartja, hogy az SZDSZ-ből sokan bíztatták arra, hogy töltse be Kis Zoltán megüresedő parlamenti mandátumát.

"Arra kérem az SZDSZ Országos Tanácsát, a megelőlegezett bizalmat nem feledve, inkább olyan liberális politikustársunknak biztosítson lehetőséget a parlamenti munkára, akinek most kell országgyűlési képviselőnek lennie" - írta Léderer András.

Az ifjúsági szervezet vezetője szerint az, hogy az ő neve is szóba került a lehetséges utódok között, azt is jelenti, hogy az SZDSZ újabb lépést tett a fiatalok felé.

Az MTI pénteken írt arról, hárman esélyesek arra, hogy a parlamenti képviselői mandátumáról lemondott és az SZDSZ-frakcióból távozó Kis Zoltán helyére lépjenek. A távirati iroda liberális forrásból úgy értesült, hogy Skaliczky Andrea, az SZDSZ dunaújvárosi elnöke és Léderer András, valamint Velkey Gábor békéscsabai önkormányzati képviselő került szóba Kis Zoltán pótlására.
Az SZDSZ ügyvivői hétfőn döntenek arról, kit javasolnak a képviselői helyre. A jelöltről a párt Országos Tanácsa szeptember 22-i ülésén dönt.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében az országos listáról bejutott képviselő helyére csak olyan személy javasolható, aki szintén szerepelt az adott párt listáján. A mandátumról harminc napon belül dönteni kell, ellenkező esetben a listáról automatikusan a következő jelölt lesz képviselő. Ebben az esetben a párt 2006-os országos listáján 15. helyen szereplő Mézes Éva lenne a bejutó.

Kis Zoltán, az SZDSZ képviselője összeférhetetlenség miatt mondott le parlamenti képviselői mandátumáról. A politikus, az agrártárca egykori politikai államtitkára 17 évi parlamenti képviselőség után jövő hétfőtől a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Skaliczky Andrea már megerősítette a felkérés tényét és elmondta, vállalná a képviselői megbízatást. Azt is közölte, hogy az ügyvivő testületből keresték meg a jelöléssel, amit - mint hozzátette - Kóka János pártelnök is támogat.

Velkey Gábor még nem nyilatkozott ebben a kérdésben.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását