2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megkezdik a szentesi légimentő bázis építését

Szeptemberben elkezdik építeni a szentesi légimentő bázist - mondta el Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken reggel az RTL Klub Híradójában. A Dél-alföldi régiót ellátó bázis két éve hiányzik a mentésből.
2007. szeptember 14. péntek 08:46 - Hírextra

A szerdai, bélmegyeri buszbalesethez tizenöt perc alatt kiért volna a helikopter, ha a bázis már működne. Egyelőre azonban az építkezést sem kezdték el. A helikopterre egyébként fél órát kellett várni szerdán Bélmegyernél, mert ennyi ideig tartott, míg a legközelebbi, debreceni bázisról odaért a gép.

Túri Péter, a légimentéssel foglalkozó szolgálat vezetője az RTL Klub Híradójában azt mondta, hogy a tizenöt perces idő kritikus a mentésben, ennyi idő alatt van esély az újraélesztésre. A sérült sikeres kórházi ápolása is függhet a mentőhelikopter gyors helyszínre érkezésétől. Túri Péter szerint az építkezés azért késik, mert nincs meg rá a pénz. Budai Bernadett kormányszóvivő azonban azt állította, hogy szeptemberben elkezdődik az építkezés, és decemberben vagy januárban megkezdheti működését a szentesi légibázis.

Az ország hetedik légimentő-bázisának helyéről augusztus végén döntött a kormány. Akkor dőlt el, hogy Szeged és Szentes, a két lehetséges helyszín közül Szentesen lesz a Dél-alföldi régió légimentő központja. A légimentés szempontjából eddig lefedetlen dél-alföldi régióban a szentesi bázis kialakítása mellett szólt, hogy a megyei közgyűlésekben, és a lakossági fórumokon elhangzott vélemények is ezt a helyszínt támogatták. Ezen kívül fontos szempont volt, hogy Szentes már rendelkezett a megfelelő építési engedélyekkel is.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását