2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fesztivál Etyeken

Kétnapos lesz az idei, immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Etyeki Kezes-lábos, sőt a fesztivált megelőzően szakmai napot is tartanak - közölte az MTI-vel a "jótevés" szeptember 29- 30 - i fesztiváljának egyik szervezője.
2007. szeptember 13. csütörtök 06:30 - Hírextra

A rendezvénysorozat szeptember 28.-án a Terroir csúcsborok születése címmel megtartott szakmai konferenciával kezdődik, amelyen a borász szakma képviselői mellett diplomaták, üzletemberek, médiaszakemberek is részt vesznek - mondta el Mák Tamás.

Tájékoztatása szerint a Budapest közeli településen, az Etyek-Budai Borvidék központjában, a két fesztivál napon - szeptember 29- 30-án - nyitott pincék várják a látogatókat.

Az etyeki borosgazdák mellett tíz, úgynevezett dűlőszelektált gazdálkodást is folytató vendégborász legjobb nedűit is megkóstolhatják a fesztivál vendégei.

A faluban hat helyszínen a sajt, méz, lekvár, pékárú készítői, a különleges húskészítmények mesterei, továbbá házi sörfőzők kínálják majd a hagyományos módon készült finom falatokat és a habzó sört.
Nem hiányoznak a fesztiválról a kézművesek sem: keramikusok, kosárfonók, bőrösök, fajáték-és ékszerkészítők portékáiból válogathatnak a látogatók.

A gasztronómiai élvezetek mellett kulturális-és gyerekprogramokat is kínál majd fesztivál, amelynek nyitányaként - szeptember 29 -én - Szőke András és Badár Sándor "irányításával" lábos felvonulást tartanak.

A menet lábosokon, fazekakon "dobolva" vonul majd végig a falun, s miután a főzőalkalmatosságot elhelyezték a lábos-fán, megkezdődik a főzőverseny és az egész napos műsor. Zenekarok, táncegyüttesek lépnek színpadra, lesz játszóház és népzenei verseny is.

A valamivel több, mint 3200 lelkes faluban a fesztiválok idején már eddig is több tízezren fordultak meg. Tavaly negyvenezernél többen kapcsolódtak be a programokba, az idén pedig - amennyiben az időjárás "nem szól közbe"- még több vendéget várnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását