2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Leokézta a Fidesz és a KDNP Szabó Mátét

A Fidesz és a KDNP támogatja Szabó Máté ombudsmani jelölését - jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője a két párt hétfői frakciószövetségi ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten.
2007. szeptember 10. hétfő 13:24 - Hírextra

A Fidesz és a KDNP-frakció szeptember 24-én egyhangúlag megszavazza majd az állampolgári jogok országgyűlési biztosa posztjára Sólyom László köztársasági elnök jelöltjét, Szabó Mátét - mondta Semjén Zsolt.

Navracsics Tibor az MTI kérdésére azt mondta: a frakcióülésen arról is döntöttek, hogy a fideszes és a kereszténydemokrata képviselők továbbra is kivonulnak majd a miniszterelnök előre bejelentett felszólásainál, "mert egyetlen olyan tény sem merült fel, ami a korábbi döntés felülvizsgálatára kényszerítette volna őket". A Fidesz és a KDNP tavaly október elején, a miniszterelnök elhíresült őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése után döntött úgy, hogy a frakciószövetség tagjai kivonulnak az ülésteremből Gyurcsány Ferenc felszólalásainál.

A Fidesz frakcióvezetője szólt arról, hogy név szerinti szavazást kérnek a vagyontörvény ügyében, mert álláspontjuk szerint világosan kell látni, ki az, aki a nemzeti vagyon védelmét, és ki az, aki a kiárusítását támogatja.

Semjén Zsolt a parlamenti ülések átütemezésével kapcsolatos szocialista javaslatról azt mondta: álvitának tartják a kérdést, de nem akarnak semmi jónak az elrontója lenni, ezért várják az MSZP konkrét javaslatát. A KDNP elnök-frakcióvezetője szerint fontos tisztázni, hogy a szocialisták miként képzelik a bizottsági ülések időpontját, tekintettel arra, hogy több bizottságnak 15 évre visszamenőleg bejáratott ülésezési időpontja van, és van olyan testület, amelyik jelenleg szerdán vagy kedden ülésezik.

A kereszténydemokrata politikus szerint vicces vagy inkább tragikomikus azt állítani, hogy a szocialisták azért nem tudnak kormányozni, mert hétfőn nem tudnak frakcióülést tartani. Ugyanakkor "a Fidesz nem akarja megakadályozni, hogy hétfőnként a kormány és az MSZP-frakció győzködje egymást".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását