2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szetey: új programok a központi közigazgatásban

Teljesítményértékeléssel, munkakörelemzéssel, illetve professzionális képzéssel és fejlesztéssel kapcsolatos programok kezdődnek a központi közigazgatásban; a mintegy 208 millió forint értékben lebonyolítandó projektek nagyrészt európai uniós forrásból va
2007. augusztus 22. szerda 21:54 - Hírextra
A személyügyi államtitkár elmondta, hogy az új típusú teljesítményértékeléssel összefüggésben - amely júliustól a nem vezető beosztású alkalmazottra is kiterjed - a következő két hónapban felkészítő tréningeket szerveznek. E program keretében 5.200 minisztériumi köztisztviselőnek tartanak négyórás felkészítő tréninget a Develor Tanácsadó Zrt. közreműködésével.

Szetey Gábor a munkakörelemzéssel és -értékeléssel összefüggésben elmondta, hogy valamennyi munkakör valós értékét megvizsgálják, és felmérik a feladat elvégzéséhez szükséges kompetenciákat. Ezt a mintegy 900 vezetőt érintő programot az év végéig lebonyolítják. Az államtitkár ismertetése szerint ennek a projektnek a HayGroup Kft. és a Telkes Tanácsadó Zrt. által alkotott konzorcium a nyertes ajánlattevője. Ugyancsak a minisztériumok vezetőit érintően szeptemberben és októberben professzionális képzési és fejlesztési programot indítunk - mondta Szetey.

Ennek részleteiről szólva beszámolt arról, hogy a kétnapos vezetői készségfejlesztő tréning hozzájárul az új típusú fejlesztő-támogató vezetői magatartás formálásához. A projektet a Develor Tanácsadó Zrt. bonyolítja. A kormány személyügyi főnöke a sajtótájékoztatón az úgynevezett 360 fokos értékelésről is beszélt. Mint mondta, ennek során adatfelvételeket végeznek a minisztériumok 900 vezetőjéről. Ezt a programot a Flow Consulting Változáskezelési Tanácsadó és Szolgáltató Kft. végzi. Szetey elmondta: szeptember elejétől 184 friss diplomás kezdi meg munkáját a központi közigazgatásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását