2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Krematóriumgondok az elhízás miatt

Nagy-Britanniában egyre több a nagyon kövér ember, úgyhogy a krematóriumok kemencéibe alig vagy egyáltalán nem férnek be az egyre nagyobb koporsók.
2007. április 19. csütörtök 21:32 - Hírextra
A szabvány méretű koporsók szélessége 55-65 centiméter, de sok nagyon elhízott brit ember a halála után csak 100 centiméter szélességű koporsóba fér bele, és a krematóriumok arra kényszerülnek, hogy nagyobb kemencéket építsenek, de ez nem megy egyik napról a másikra, így számos esetben az országban működő krematóriumok nem tudják elhamvasztani az elhunytat, annak túlzott méretei miatt. "Ez is azt mutatja, hogy az elhízás problémája Angliában egyre nagyobb terheket ró a szolgáltatóiparra" - mondta Hazel Harding, a helyi önkormányzatok szövetségének munkatársa.

Angliában évente mintegy 430 ezer embert hamvasztanak el. Úgy tűnik, hogy a szigetország az amerikai gyakorlatot követi: az Egyesült Államokban ugyanis már néhány éve 112 centiméter széles koporsók is kaphatók a "túlméretes" halottak számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását