2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mesterképzés Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem meghirdette az első mesterszakját. A mesterszak az új, háromciklusú képzési rendszer második szintjén helyezkedik el. Programtervező informatikus mesterszak és mind nappali, mind levelező tagozaton indul 2007. őszén a Természettu
2007. február 16. péntek 12:08 - Hírextra
A képzési idő négy félév. A viszonylag korai meghirdetést az tette indokolttá, hogy a programtervező informatikus képzés elődei, a programozó és a programtervező matematikus szakok már régóta kétszintű képzésnek tekinthetők. Ezért a programozó matematikus diplomával rendelkezőknek természetes továbbtanulási irányt jelent a programtervező informatikus mesterszak. A fogadókészség azonban ennél tágabb, mivel a szakra jelentkezhet minden olyan diplomás, aki diplomája megszerzése során legalább 30 kreditnyi informatikai, matematikai, számítástudományi, illetve gazdasági és humán ismeretet szerzett. A programozó matematikusok mellett jó a bekerülési esélyük a műszaki informatikus (főiskolai), számítástechnika tanár, informatikatanár, közgazdasági programozó matematikus diplomával rendelkezőknek.
Jelentkezési határidő 2007. március 15.
További információk találhatók a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 762. oldalán és az SZTE TTK Informatikai Tanszékcsoport internetes oldalán: www.inf.u-szeged.hu/oktatas/felveteli olvashatók, közölte a HírTV.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását