2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mozgolódik az SZDSZ

Ha az Országgyűlés nem vesz ielő ismét a pártfinanaszírozás és a kampánykiadások kérdéseit, akkor elképzelhető. hogy az SZDSZ egy új a korábbinál szigorúbb törvényjavaslatot terjeszt be a Parlament elé.
2007. február 8. csütörtök 14:10 - Hírextra

A párt ugyanis fontosnak tartja, hogy minél hamarabb rendeződjön a kérdés - mondta Kuncze Gábor csütörtökön, a liberálisok tatai frakciótanácskozásán. Ugyancsak fontosnak tartja az SZDSZ, hogy még idén törvényt alkosson az Országgyűlés a több biztosítós rendszer bevezetéséről, ehhez azonban Kuncze Gábor szerint, még március vége előtt elvi döntést kellene hozni a koalíciós pártoknak.

Kuncze Gábor szerint, jelenleg is tartanak a szakértői egyeztetések a több biztosítós rendszerről, így a liberális politikus úgy látja: van esély arra, hogy március végére elvi döntés szülessen a kérdésről. Ha ez megtörténne akkor még a tavaszi ülésszakon be lehet nyújtani a törvényjavaslatot, és akár ebben az ülésszakban, akár ősszel megszülethetne a törvény, így kellő felkészülési idő jutna a több biztosítós rendszer jövő január elsejei, vagy március elsejei bevezetéséig. Az SZDSZ pedig továbbra is kitart az egészségügyi reformok mellett, amelyet a több biztosítós rendszer foglalna keretbe - mondta az SZDSZ elnöke.

A pártfinanszírozási törvény szóba került a párt tatai frakcióülésén, a kérdésről az SZDSZ álláspontja az, hogy valamennyi politikai párt érdekelt a pártok finanszírozásáról és kampánykiadásairól szóló törvény megalkotásában, és egy átláthatóbb, ellenőrizhető rendszerrel példát tudnának mutatni a politikusok - tette hozzá Kuncze Gábor.
Az SZDSZ elnöke szerint, egyelőre még nem került szóba a képviselők összeférhetetlenségéről szóló törvényjavaslat, amelyet Gusztos Péter, az SZDSZ országygűlési képviselője nyújtott be.
Kuncze Gábor azt mondta, a párton belül sincs teljes támogatottsága a szigorításoknak, a liberálisok leginkább azt a javaslatot tartanák elfogadhatónak, amely az önkormányzati képviselőknek tiltaná meg, hogy országgyűlési képviselők is legyenek egyben.
Az SZDSZ kétnapos frakcióülésén a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az egészségügyi tárca és a Környezetvédelmi Minisztérium beszámolói kerülnek napirendre.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását