2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tovább szorul a hurok a volt milliárdosok nyaka körül

Újabb vádat emelt az orosz államügyészség a Jukosz volt vezére, Mihail Hodorkovszkij és Platon Lebegyev, a MENATEP egykori elnöke ellen. A legfontosabb vádpont a pénzmosás.
2007. február 5. hétfő 14:30 - Hírextra
Mihail Hodorkovszkij ügyvédje szerint a védence ellen felhozott vádak képtelenségek, hiszen az ügyészség dollármilliárdokat kér számon az egykori üzletemberen. Hodorkovszkij a mai tárgyaláson kijelentette: nem bűnös az elhangzott vádpontokban.

Platon Lebegyev szintén elutasította az ellene felhozott vádakat, mint mondta, ezek egyáltalán nem megalapozottak. Az orosz államügyészség képviselői közel három órán át olvasták a két férfi ellen benyújtott vádpontokat. Amennyiben sikerül rájuk bizonyítani a pénzmosásban való bűnrészességüket, úgy akár nyolc-nyolc évvel is tovább ülhet a börtönben a két egykori üzletember - írja a Magyar Nemzet Online. 

Hodorkovszkij most nyolcéves büntetését tölti egy szibériai börtönben, de a jelek szerint nem fog szabadulni a közeljövőben. Az egykor a leggazdagabb orosznak számító Hodorkovszkij 2003 óta van rácsok mögött, akárcsak üzlettársa, Platon Lebegyev. Eddig abban bízhattak az elítéltek, hogy akár 2008-2009-ben szabadulhatnak, de erre most már egyre kevesebb az esély.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását