2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hodorkovszkij és Lebegyev újabb megpróbáltatásai

Sokasodnak a terhek az egykori orosz milliárdos és társa, Platon Lebegyev felett. Hiába töltik már nyolc éves büntetésüket szibériai börtönükben, újabb büntetőpert akasztottak nyakukba. A legfontosabb vádpont: pénzmosás.
2007. február 5. hétfő 13:48 - Hírextra

A Magyar Rádió információi szerint Putyin elnök politikai ellenfelét néhány hete szibériai lágeréből - a szintén szibériai - csitai vizsgálati fogságába szállították. A következő perre a jelek szerint itt kerül sor, bár ez ellentmond az orosz törvényeknek, amely a bírósági eljárást a bűn elkövetésének színhelyéhez köti.

Hodorkovszkijjal kapcsolatban totálisan egyedi ügymenetet alkalmaznak az orosz hatóságok. A hivatalos indoklás szerinz ma Csitában biztonsági gyakorlat zajlik. Lezárták börtönhöz vezető utcákat, minden sarkon és az ügyészség épületében rohamrendőrök és símaszkot viselő géppisztolyos kommandósok állnak, az ügyvédek is alig tudtak eljutni védenceikhez.

Hodorkovszkijék ugyan elvben 8 évre ki vannak vonva a forgalomból, ám az orosz hatalom, úgy látszik, még a lehetőségét is ki akarja zárni egy idő előtti szabadon bocsátásnak. Külföldön várhatóan negatív visszatetszést fog kelteni az újabb per, ami újabb fekete pontot jelent a "demokratikus" orosz közélet értékelésében.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását