2024. április 19. - Emma

Száz anyának és hatvan családnak segítettek az önkéntes lelkészek

Egy csapat önkéntes szcientológus Anyák napja alkalmából száz meglepetéscsomagot adományozott az Anyák az Anyákért Alapítvány részére, amelyeket nehéz sorsú édesanyák között osztottak szét anyaotthonokban.
2021. május 5. szerda 08:32 - HírExtra

Az édesanyák mindent megtesznek gyermekük boldogságáért, lemondanak saját maguk szükségleteiről, hogy amit csak tudnak, megadjanak gyermeküknek. Május első vasárnapja róluk és értük szól. 

Ez indította el a Szcientológia önkéntes lelkészeket, hogy száz nehézsorsú anyát lepjenek meg egy-egy ajándékcsomaggal, kifejezve tiszteletüket az édesanyák felé. Mi lehetett volna ennél jobb választás, mint az Anyák az Anyákért Alapítvány.

Ezt a szervezetet egy kismama alapította meg. A szülése után a kórházban közös kórterembe került egy fiatal nővel, aki anyagilag nem tudott gondoskodni az újszülött gyermekéről, ezért a gyermeket a gyámhatóságnál akarták elhelyezni. A kismama azonnal gyűjtést szervezett, és az anyák összefogtak anyatársukért, így végül meg tudta tartani és hazavitte gyermekét, akit azóta is nevel.

Az összefogás, hogy anyák segítenek anyákat, nem sokkal később kinőtte magát, és alapítvány formájában folytatták tovább a tevékenységet, aktív közösségi médiával.

A járvány miatt nehéz helyzetbe került családoknak már több mint egy éve, heti rendszerességgel adományozó önkéntes lelkészek az ajándékcsomagok mellett 105 kg burgonyát és 60 kg hagymát is vittek, amit rászoruló nagycsaládosok között fog szétosztani az alapítvány.

Ezek után az önkéntes lelkészek Ózdra látogattak, ahol egy hátrányos helyzetű roma közösséget támogattak adománycsomagokkal. Egy helyi önkéntes szemétszedési akciót szervezett a közösségnek, akik jelezték, hogy szeretnének egy szebb környezetben élni. Az önkéntes lelkészek ezt meghallva kapcsolatba léptek a szervezővel, és maszkkal, gumikesztyűvel támogatták a példa értékű kezdeményezést. Ezen kívül 60 darab tartósélelmiszer-csomagot is vittek, amit az egyesület azok között osztott szét, akik részt vettek a szemétszedésben.

Az akció annyira népszerű volt, hogy nemcsak felnőttek, hanem gyerekek és idősek is részt vettek benne. A tervezett négy órás program helyett már két óra alatt végeztek, és száz zsáknyi szemetet szedtek össze.

A helyiek szeretnék tovább folytatni a terület szebbé tételét. Megegyeztek, hogy minden hónapban összegyűlnek, és megismétlik a szemétszedést. A következő nagy megmozdulás a gyereknap lesz. A gyerekek ígéretet tettek a helyi önkéntesnek, hogy vigyázni fogják a rendet gyereknapig, és gondoskodnak a tisztaság fennmaradásáról.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását