2024. március 29. - Auguszta

Donáth Anna: ez kormányzati ámokfutás

Donáth Anna, a Momentum Európai Parlamenti képviselője koemányzati ámokfutásnak nevezte a kedd esti bejelentéseket.
2020. november 11. szerda 09:54 - HírExtra

"A kormánynak a koronavírus-járvány közepén, miközben napról napra ezrek fertőződnek és százak halnak meg Magyarországon, fontosabb volt a kegyetlenkedés, az örökbefogadási lehetőségek szűkítése, mint az, hogy a Magyar Közlönyben hivatalosan kihirdesse azokat a szabályokat, amik szerint szerdától Magyarország működni fog." 

"Éjfélre az is kiderült, hogy a választási törvény átírásával és a közpénzek eltüntetésével foglalkoznak a járványügyi védekezés helyett. Megtiltják továbbá a közterületeken a politikai véleménynyilvánítást - és a kapott felhatalmazással is élve nyilvánvalóan nem ez az utolsó ilyen döntésük."

"Az elmúlt napok is tragikus példát szolgáltatnak arra, hogy miért is fontos a hétköznapok szintjén a jogállamiság. Egy jogállamban nem azzal van elfoglalva egy kormány járványhelyzet idején, hogy embertelen és értelmetlen jogkorlátozó intézkedéseket gyártson. Egy jogállamban nem azzal van elfoglalva egy kormány járványhelyzet idején, hogy a teljes magyar társadalmat igazságtalan módon egy tömbként 24 órás határidőkkel rángassa."

"Az, hogy egyik pillanatról a másikra tiltanak be iparágakat és napi rutinokat, nem pedig fokozatosan változtatva, folyamatos párbeszédben döntenek, igazságtalan, és embertelen helyzeteket eredményez. Egy igazságos és emberséges jogállamban nem lehetséges, hogy a miniszterelnök a Facebookon cetlikből olvas fel egy jogszabályról valamit úgy, hogy annak hivatalos szövege késő éjszaka, a hatályba lépés előtti percekben ismerhető csak meg."

"Mindeközben a törvényalkotásért felelős miniszter, Varga Judit “Brüsszelnek” üzenget. Napi politikai érdekek mentén szétbarmolt alkotmánya lett Magyarországnak - és ezt Varga látta el kézjegyével. Az a kormánytag, aki koronavírusosként személyesen is megtapasztalhatta, hogy most aztán tényleg nincs itt az ideje a sorosozásnak! Ez a kormány azonban továbbra sem a járvány, hanem a jogállam ellen folytat harcot. Magyarország polgárai magukra maradtak. Orbán Viktor nélkül, sőt, vele szemben kell megküzdeniük a járvánnyal. "

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását