2024. március 29. - Auguszta

Hogyan találhatjuk meg a legjobb mixer tanfolyamot?

Sokakat vonz a bártender szakma - nem véletlenül. Boszorkányos ügyességgel keverik ki a finomabbnál finomabb koktélokat, ami őszinte elismerést vált ki a vendégekből. Az ehhez szükséges tudást azonban el is kell sajátítani, a mesterfogásokat pedig begyakorolni.
2020. május 5. kedd 19:58 - HírExtra

 

Az első lépés tehát egy megfelelő mixeriskola, mixer tanfolyam kiválasztása - de honnan tudhatjuk, hogy egy mixersuli mennyire megbízható, egy tanfolyam mennyire jó? 

Néhány alapvető kritérium segíthet abban, hogy laikusként is el tudjuk dönteni, melyik a számunkra megfelelő mixer tanfolyam.

Hol van a képzés? 

Az egyik legfontosabb kérdés - hiszen egy mixertanfolyamra nem járhatunk autóval. Az alkoholos italokat ugyanis, amelyeket keverünk, időnként, főleg az elején mindenképpen meg kell kóstolni. Az is lényeges tényező, hogy az iskola tanfolyamai több különböző helyszínen, több településen is hozzáférhetőek-e. Ha igen, az növeli annak a valószínűségét, hogy egy megbízható, komoly intézmény. 

Mikor alapították a mixeriskolát? 

Minél régebben üzemel, annál jobb. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne egy néhány éve alapított mixeriskola is megbízható. De egy sok éve működő intézmény nagyobb eséllyel nyújt színvonalas oktatást. Ráadásul értelemszerűen referenciából és nyilvánosan elérhető visszajelzésből is több van - így könnyebben megállapítható az ottani képzés minősége is. 

Mennyibe kerülnek a képzések?

Egy kis keresgélés után a neten kiderül, hogy a mixer tanfolyamok árszínvonala viszonylag egységes. Amennyiben ennél jóval olcsóbb egy képzés, gyanakodhatunk. Ugyanis ebben a szakmában sem a minőségi alkoholos italok, sem a szirupok, sem a szükséges gyümölcsök, fűszerek és egyéb hozzávalók nem olcsók. Az alacsony ár azt jelenti, hogy vagy a minőség, vagy pedig a mennyiség terén kell kompromisszumot kötni a diákoknak. Ha pedig valaki nem keveri ki az összes koktélt a képzés során, hogyan válhatna képzett bártenderré? 

Amennyiben egy képzés jóval drágább, ellenőrizzük, nem kombinált képzésről van-e szó. Egy bártender+barista tanfolyam például olcsóbb, mintha külön-külön végeznénk el a két képzést. 

Kik alkotják az oktatói gárdát?

Mint minden szakmát, ezt is olyan oktatók képesek magas szinten tanítani, akik maguk is kiválóak benne. Érdemes rákeresni az oktatók nevére, milyen helyeken dolgoztak, vannak-e szakmai elismeréseik stb. Ha nem találunk semmit, az iskolától is érdeklődhetünk - nem fogják eltitkolni ezeket az információkat. 

Mi a helyzet a rejtett költségekkel? 

Annak is érdemes utánanézni, valóban annyiba kerül-e a tanfolyam, amennyiért hirdetik, a képzési szerződés apróbetűs része nem rejt-e további kiadásokat. Ilyen lehet például a tankönyvekért kért külön összeg, ami sokszor borsos, vagy az irreális mértékű pótvizsgadíjak. Egy tisztességes, korrekt mixeriskola esetében a képzési szerződés egyértelmű, jól átlátható. A tanfolyam pedig éppen annyiba kerül, amennyiért a honlapjukon hirdetik 

Található-e bárpult a mixer tanfolyam helyszínén?
 

 

Ez a szempont elsőre talán viccnek tűnhet, de erről szó sincs. Egy komoly mixeriskolának saját épülete, oktatóhelye van, nem pedig egy bérelt terem, amiből még a bárpult is hiányzik. Az olyan mixersuli, ahol nincs bárpult egy étteremre hasonlít, amiből hiányzik a konyha - és ennyire is vehető komolyan. 

A végzősöket valós munkalehetőségek várják?

Számos olyan intézmény van, amelyik azt ígéri leendő diákjainak, hogy a képzés végeztével segít az elhelyezkedésben. Ezt teheti indirekt módon, ügynökségeken keresztül vagy úgy, hogy közvetlen kapcsolatban áll a munkáltatókkal. A második esetben komoly engedélyekre van szükség a munkaközvetítői tevékenységhez. A közvetlen kapcsolat azonban sokkal megbízhatóbb, így nagyobb az esély a sikeres elhelyezkedésre.   

Bestmixer iskola - a legjobb mixer tanfolyamok, már sok éve

A Bestmixer iskola a felsorolt szempontokat tekintve egyértelműen megbízható intézmény - sőt, van, amiben egyedülálló Magyarországon. 

A Bestmixer ugyanis: 

- közel 10 éve működik, 15 városban,

- magasan kvalifikált, komoly szakmai múlttal rendelkező oktatói gárdát tudhat magáénak,

- garantálja, hogy az összes diák egyenként elkészíti az összes italt,

- kedvezményes árú, kombinált képzésekkel várja leendő tanulóit a kezdőtől a haladón keresztül a különféle specializációkig,

- munkaközvetítői engedéllyel rendelkezik,

- végzőseinek dedikált állásajánlatokat kínál óceánjáró és folyami hajókon, illetve Magyarországon és több külföldi országban is,

- több ezer szakembert képzett ki és helyezett el a szakmában több mint 90 különböző országban.

- a tanfolyamokon könnyed, laza, oldott légkört biztosít, a hallgatók kellemes élményként számolnak be az elvégzett képzésekről - ez azonban sosem megy a tanulás rovására.

Ha felkeltettük az érdeklődését, részletes információkért az induló tanfolyamokkal és az iskolával kapcsolatban látogassa meg a Bestmixer honlapját. 


Fotók: Bestmixer.hu

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását