2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ramones könyv

Commando - Johnny Ramone önéletrajza címmel megjelent magyarul a legendás New York-i Ramones együttes alapító gitárosának memoárja.
2018. december 10. hétfő 14:35 - HírExtra
 

A 2004-ben elhunyt zenekarvezető által írt könyvet Dudich Ákos rockújságíró fordította magyarra. A kötet sok színes képet tartalmaz, az előszót az együttes első dobosa és producere, a magyar származású, 2014-ben elhunyt Tommy Ramone (Erdélyi Tamás) írta, aki néhány éve emléktáblát kapott a budapesti belvárosban.

A John Cummings néven 1948-ban született Johnny Ramone a New York-i Queens negyedben nőtt fel. A kemény utcakölyökből később kemény zenész lett, aki 22 évig vezette vaskézzel a Ramonest, amely 1996-os feloszlásáig 2263 koncertet adott és 2002-ben beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A négy alapító tag közül már egyik sincs életben.

A Konkrét Könyvek Kiadó által gondozott kötetben Johnny Ramone kendőzetlenül beszél erőszakos cselekedeteiről is, például arról az esetről, amikor felpofozta Malcolm McLaren menedzsert, amiért az beszélgetésbe elegyedett a barátnőjével vagy arról, amikor az énekes Joeynak húzott be egyet, mert elkésett egy találkozóról.

A 176 oldalas könyv végén a gitáros értékeli valamennyi Ramones-albumot, megismerteti az olvasót személyes top 10-es listáival, mindehhez korábban még sem közölt - részben a magángyűjteményéből származó - képek az illusztrációk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását