2024. március 29. - Auguszta

Vessünk egy pillantást a budapesti lakáspiacra – lakásbérlési körkép Budapesten

A pesti kerületekben egyre kevesebben vásárolnak befektetési céllal ingatlan, míg ugyanez a Budai részről nem mondható el. Itt hatalmas növekedésről számolhatunk be. Vidéken is csökkent a befektetési kedv. 2017 márciusában azonban növekedésnek indult a vidéki befektetési célú ingatlanvásárlás, talán ez betudható az év eleji, tavaszi ingatlanvásárlásoknak is.
2017. április 28. péntek 14:01 - HírExtra
 
A fővárosban az eladó lakásoknál - főleg a Budai részen - emiatt jelentős növekedést tapasztalhatunk. A Belváros, a Terézváros és Erzsébetváros az, amely jelentős növekedésnek indult, de a pesti oldalon nem tipikusan befektetési célzattal vásárolnak ingatlanokat. Az V. kerületben közel 100 százalékos növekedést tapasztalhatunk már most az év elején.

Milyen ajánlatok közül válogathatunk?

Az otthontérkép oldalán számtalan kínálat látható az albérletek Budapesten kategóriában. Nézzük meg még is milyen kínálat közül válogathatnak azok, akik a bérlés mellett döntenek. A belvárosi Molnár utcában egy 2+1 szobás lakást 230 000 Ft/hó áron lehet bérbe venni. Ezért az összegért egy gyönyörűen felújított teraszos és világos lakást kaphatunk. Az itt lévő házak általában csendesek, ezért a nyugodt pihenést biztosan garantálják. A kétszintes otthonban egy dolgozószoba is kialakításra került így azok is bátran kibérelhetik, akiket munkájuk szólítja Budapestre.



Amennyiben a Terézvárosi rész mellett döntenénk, úgy a Bajcsy Zsilinszky közben már 180 000 Ft-os áron is bérelhetünk lakást, bár ez egy kicsit kisebb, de ugyanolyan szépen felújított. A Deák térhez közel eső ingatlan szintén tökéletes infrastruktúrával rendelkezik. Innen nagyon könnyen bármit elérhetünk.


Kiknek jó a lakásbérlés

A lakásbérlés általában egyetemistáknak, üzletembereknek és külföldről hazatérőknek is ideális megoldást nyújt a fővárosban. Sokan munkájuk révén olyan lakást keresnek, amely a belvárosban elhelyezkedő cégtől ideális távolságra van. Egyre több céghez érkeznek külföldről is munkavállalók akár csak eseti jelleggel, időszakosan. 6 vagy 12 hónapra. Ilyenkor a cégek lakást bérelnek a munkavállalóknak.

Sok esetben a vidéken élő szülők döntenek úgy, hogy az egyetemista gyermeküknek a belvárosban bérelnek ki egy ingatlant, hogy minél közelebb legyen a pezsgő belvároshoz és ne kelljen túl sok tömegközlekedési eszközt igénybe vennie, hogy bejusson az egyetemre. Ezen felül nagyon sok külföldi érkezik hazánkba akár több hónapra is. Ilyenkor egy belvárosi lakást bérelnek ki és innen intézik a belföldi nyaralásukat illetve a rokonlátogatásokat.

Láthatjuk, hogy sokszínű a kereslet és a kínálat is, ezért tényleg érdemes odafigyelni arra, hogy milyen fényképeket jelentetünk meg a kiadó ingatlanról akár az otthontérkép oldalán. Figyeljünk arra, hogy a feltöltött fényképek mindig legyenek világosak és sugározzanak egy olyan életérzést, amelyről senki nem tud lemondani. Az árak kialakításánál kövessük a piacot.

Ha kell, vásároljunk új bútorokat vagy végezzünk tisztasági festést. Akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy ingatlanuk megfizethetősége mellett otthonosságot is sugározzon, biztosak lehetnek abban, hogy előbb utóbb gazdára lelnek ezek a lakások.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását