2024. április 24. - György

A Moody's elrontotta a hangulatot

A Moody's hitelminősítő lépése elrontotta a hangulatot a piacokon, így a Budapesti Értéktőzsdén is az emelkedés megtorpanása, kiváró kereskedés valószínű kedden.
2012. február 14. kedd 10:03 - HírExtra
Újabb leminősítés

Borúsabb lehet a piaci hangulat kedden az európai országokra vonatkozó újabb leminősítés miatt - vélekedett Nagy Bertalan, az Equilor Értékpapír Zrt. vezető befektetési tanácsadója.

A Moody's hitelminősítő kedd hajnalbank kilenc EU-tagállam - közte nyolc euróövezeti ország - adósosztályzatát, vagy elsőrendű besorolásának kilátását rontotta - emlékeztetett a szakértő. Véleménye szerint ez negatívan hathat a piacokra, emiatt alacsony forgalomra és kivárásra számít a részvénypiacon.

A CIB Bank arra hívja fel a figyelmet reggeli összefoglalójában, hogy Magyarországon a januári inflációs adat áll a figyelem középpontjában, az éves árindex várhatóan 5 százalék fölé ugrik. A fejlett piacokon az amerikai kiskereskedelmi forgalomra és importárakra vonatkozó statisztikák és a német ZEW index tarthatnak számot nagyobb érdeklődésre.

Némi tőzsde

A BUX 165,69 pontos, 0,87 százalékos emelkedéssel, 19.192,51 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma mindössze 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama - a csökkenő Mol kivételével - emelkedett az előző napi záráshoz képest.

A Mol 90 forinttal, 0,46 százalékkal 19.300 forintra csökkent, 717,6 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 65 forinttal, 1,64 százalékkal 4.040 forintra erősödött, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,56 százalékkal 536 forintra nőtt, forgalma 464,4 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 835 forinttal, 2,25 százalékkal 37.985 forintra emelkedett, a részvények forgalma 702,9 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 20,1 millió forintos forgalom mellett 125 forinttal, 0,75 százalékkal 16.700 forintra emelkedett.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását