2024. április 18. - Andrea, Ilma

Lelki társ: menny és pokol egyszerre

Ki nem érezte már valaha, hogy olyasvalaki hiányzik, akivel soha, vagy csak egy pillanatra találkozott? Vagy éppen ki ne érezte már azt, hogy megtalálta a lelki társát, de azóta szinte nincs nap, mikor azt mondja bárcsak ne így történt volna?
2011. július 9. szombat 09:56 - HírExtra
A legtöbben arra a kérdésre, hogy mit értenek rokon lélek vagy lelki társ alatt azt válaszolják: azt a személyt, aki szavak nélkül megért, aki teljesen kiegészít engem. Hitük szerint ők ezekkel a vélt- vagy valós ismeretlen ismerősökkel tudnak csak egy egész embert alkotni. De tényleg?

Lehetséges, hogy épp az a személy tűnik fel az életünkben, aki teljes szívből szeret és tisztel minket, az, aki szavak nélkül ért, de mindazok, akik elfogadják a spiritualista nézeteket, sokszor bizony szkeptikusan fogadják egy-egy ilyen lelki társ felbukkanását. Judy Hall, a Rokon lelkek, lelki társak című könyv szerzője szerint a lelki társ ugyanúgy okozhat gyötrelmet, mint boldogságot, mert ő az a személy, aki a felnőtté válásban segít. A folyamat során viszont olyan feladatok hárulnak ránk, amelyek ugyan a lelki fejlődésünket segítik, de ez a tanulás sokszor fájdalommal jár. És mivel rokon lélekből több is van, az idők során nem csak a találkozás, de a szenvedéssel járó tapasztalás ismétlődhet.

Akkor mi is az a lelki társ?

Amikor rátalálunk valamelyik lelki társunkra megváltozhat az életünk. Azok, akik hisznek a reinkarnációban tudják, hogy a rokon lélek olyasvalakit takar, akivel előző életeikben mindig találkoztak, és többnyire tényleges- vagy plátói szerelemi kapcsolatot létesítettek. Mivel az előző életeink emlékei karmaként sújtanak le ránk következő életeinkben, épp ezért, amikor egy lelki társ behatol a jelenbe, akkor a múltból hozott tapasztalatival teszi ezt. Ennek pedig egyenes következménye, hogy ha rátalálunk a lelki társunkra, akkor az egész életünk felborul, s ahogy jót ugyanúgy rosszat is kaphatunk tőle.

Amikor a szerelem gyötrelmekkel teli pillanataitól próbálunk szabadulni, amikor küszködéssé válik az együttlét, amikor érezzük a fájdalmat, amit a lelki társunk okoz nekünk és mégsem tudunk személyétől szabadulni, akkor először el kell gondolkozni, majd megálljt parancsolni.

Itt a válasz, hogy miért okoz fájdalmat a lelki társ!

Sokan, amikor a lelki társ létén tűnődnek, akkor bizony nem a fájdalmakkal teli együttlétekre gondolnak. Épp ezért ők azok, akiket meglepetésként ér, ha a lelki kiteljesülés helyett csupán lelki szenvedést kapnak. Ekkor fogalmazódik meg a kérdés, hogy miért okoz fájdalmat a másik felem? A karma törvénye szerint a válasz roppant egyszerű: ami egyszer már beteljesedett, az igen ritka esetben ismétlődik meg újra. A reinkarnáció célja ugyanis nem más, minthogy megszabaduljunk az előző életünk beidegződött szokásaitól, hogy valami mást tanulhassunk. Így sokszor az a valaki, aki előző életünkben tökéletes társunknak bizonyult, az ugyan visszatér, de más céllal. Az ismeretlen ismerőssel való találkozáskor hiába indulnak be azonnal a láthatatlan folyamatok, hiába önti el a lelket gyönyör, ha a másik más céllal érkezett a jelenünkbe, akkor a kölcsönös vonzalom, édes-kevés a boldoguláshoz.

El lehet kerülni a fájdalmat?

Rögtön felismerni a "veszélyt" nagyon nehéz. Ha valaki mégis szembenéz velük, akkor bizony lelki sérülés nélkül úszhatja meg a karmikus találkozást. Persze azt, hogy ki jelent ránk veszélyt, azt nem mindig lehet az első találkozáskor felismerni. Amikor két ember megmagyarázhatatlanul vonzódni kezd egymáshoz, akkor legtöbbször gondolkodás nélkül mennek bele a kapcsolatba. Ilyenkor lényegtelenné válik például az is, hogy egy örök háromszögben topognak, azaz a férfinak nem ők az egyedüli partnerük.

Ha valaki ilyenkor másik aspektusból kezdi el vizsgálni a dolgokat, akkor lehet, hogy könnyedén elkerülheti az elkerülhetőt. Ezeket a helyzeteket meg lehet vizsgálni a reinkarnáció törvényeinek segítségével is: ilyenkor általában a szerelmi konfliktus mindhárom résztvevőjét szoros - előző életből hozott - kapcsolat fűzi össze, ezért mind a hárman a viselkedésükkel tanítani akarnak valamit egymásnak.Például amikor egy házasságot egy harmadik személy felbukkanása zúzza szét, majd miután fájdalmat és könnyeket hagyott maga mögött odébbáll, akkor ennek azért kellett így történnie, hogy a házasságban élő két fél rájöjjön, nekik külön utakon kell fejlődniük. De azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért nem kellünk a jelenben a régből hozott társunknak: vajon nem az előző életünk fogadalmai állnak a kiteljesedés útjába? Vajon, ha az előző életünkben már társunk volt a másik, akkor nem mondtuk, nem mondhattuk azt, hogy örökké szeretni foglak? S vajon ő ugyanezt megígérte?

Mit tegyek, hogy jól legyek?

Báder Györgyi asztrológushoz sokan fordulnak azzal, hogy bár megtalálták a másik felüket, a kapcsolatuk mégsem működik. Az asztrológus véleménye szerint mi emberek nem a biztonságra születtünk, hanem arra, hogy megtaláljuk a kijelölt utunkat. Mivel a horoszkóp a találkozások miértjeire ad választ, így segítségével az is kideríthető, hogy a megtalált lelki társunk milyen céllal érkezett az életünkbe. A pontos születési idő alapján felállított horoszkópunk viszont nem csak arra vonatkozólag ad tanácsokat, hogy miként bánjunk velük, hanem a születési képletünkből azt is megtudhatjuk, hogy miként fogadjuk el az elfogadhatatlan. Ha pedig a férfi pontos születési idejét is tudjuk, akkor arra lelhetünk választ, hogy a két horoszkópban a bolygóállások harmóniája és diszharmóniája milyen eseményeket tartogatnak számunkra.

Forrás: noiteazo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását