2024. március 29. - Auguszta

A kormány nem kommentál

Sem a Mol és az INA, sem a volt titkosszolgálati vezetők ügyét nem kívánta kommentálni újságírói kérdésre a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2011. július 6. szerda 21:00 - HírExtra
Kovács Zoltán a kabinet ülése után a Mol-INA-ügyet érintő kérdésre azt mondta: nem kívánja kommentálni, ahhoz a kormánynak sem formálisan, sem informálisan nincs köze.

Megismételve Orbán Viktor miniszterelnök keddi szavait, mindössze annyit közölt, a magyar állam mint tulajdonos egyértelműen kijelentette, hogy a Mol-INA-szerződés semmiféle felülvizsgálatáról nem lehet szó.

(A Legfőbb Ügyészség szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a horvát ügyészség jogsegélykérelemmel fordult a magyar ügyészséghez a horvát félnél folyó, az INA horvát olajtársasággal kapcsolatban lévő ügyben. A Népszabadság kedden azt írta, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előzetes kiadatását, azonban a horvát főügyészség és az igazságügyi tárca még aznap közölte, hogy egyik igazságügyi szerv sem kérte Hernádi Zsolt kiadását.)

A Mol-INA-ügyhöz hasonlóan, az államtitkár a volt magyar titkosszolgálati vezetők ügyéhez sem kívánt megjegyzést fűzni. Az ügy titkosítását érintő kérdésre annyit mondott, hogy a törvények egyértelműen szabályozzák, hogyan kell eljárni államtitkokat, bizalmas adatokat, iratokat érintően. Hozzátette, az érintettek ügyvédjeinek megszólalásai azt bizonyítják, hogy olyan ügyről van szó, amely indokolja az ilyen típusú eljárást.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP szerint a kormány egységes nemzeti pénztárt hozna létre a kormánytisztviselőknek, köztisztviselőknek és állami alkalmazottaknak, s ez kasztosodáshoz, illetve több önkéntes egészségpénztár megszűnéséhez vezethet, Kovács Zoltán az MTI kérdésére azt közölte: nem tud róla, nem szerepelt a kormány előtt ilyen terv. Kijelentette ugyanakkor: a valódi magánnyugdíjpénztárakat semmi nem veszélyezteti Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását