2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Továbbra is teher a világgazdaságon a katasztrófa

Továbbra is jelentős visszahúzó erőt gyakorol a globális feldolgozószektorra a japán földrengés- és szökőár-katasztrófa - áll londoni makroelemzők szerdán ismertetett legfrissebb kimutatásában.
2011. május 4. szerda 17:56 - HírExtra
A JP Morgan pénzügyi szolgáltató csoport, amely minden hónapban közzéteszi a legnagyobb nemzetgazdaságok feldolgozó ágazatainak egyéni teljesítményadataiból összesített, a világgazdaság egészére kivetített saját beszerzőmenedzser-indexét (PMI), áprilisról szóló legújabb felmérésében azt írta, hogy az általa képzett mutató a múlt hónapban 0,7 ponttal 55,0 pontra csökkent.

Ez még mindig a globális gyáripari szektor teljesítményének erőteljes bővülését mutatja; a JP Morgan számítási módszere szerint a múlt havi átfogó PMI-mutató - egész évre vetítve - "szilárd", 3,5 százalékos világgazdasági szintű feldolgozóipari növekedésnek felelt meg.

A világátlagon belül azonban Japán átfogó feldolgozóipari mutatója 45,7-re csökkent tovább áprilisban. A japán gyáripari index márciusban meredek, 6,5 pontos eséssel a már teljesítménycsökkentést jelző 46,4-es szintre süllyedt.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását