2024. április 19. - Emma

Kampány az összetört szívekért

A Brit Szív Alapítvány kedden indítja útjára nagyszabású programját, melyben 50 millió fontot (mintegy 16 milliárd forintot) szánnak a szív őssejtes gyógyítására irányuló kutatásokra.
2011. február 1. kedd 12:58 - HírExtra
A British Heart Foundation (BHF) felkérésére a kutatásokat végző szakemberek remélik, hogy a következő évtizedben olyan kísérleti gyógyszereket fejleszthetnek ki, amelyek lehetővé teszik, hogy a szív bizonyos sejtjei regenerálják a sérült szöveteket.

A szív szöveteinek regenerálódását egyes állatmodellekben már sikerült elérni. A kedden induló, "összetört szíveket megjavító" kampány célja, hogy az őssejtek és a fejlődésbiológia kutatása elvezessen oda, hogy ez a jövőben az embernél is lehetővé váljon.

Tudományos szempontból az emberi szív megjavítása elérhető cél, és valóban felépülhetünk olyan egyszerűen egy szívrohamból, ahogy egy lábtörésen túljutunk" - hangsúlyozta Peter Weissberg, a BHF orvos-igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását