2024. április 25. - Márk

Döntő határok nélkül

Két csíkszeredai mérkőzéssel kezdődött el a MOL Liga 2010–2011-es szezonjának döntője. A Vákár Lajos Műjégpálya lelátói mindkét találkozóra megteltek.
2011. január 16. vasárnap 14:50 - HírExtra
A székely városban nem titkolják: azt remélik, hogy az időközben megszűnt HC Csíkszereda 2009-es diadala után a Sportclub is elviszi Csíkszeredába a közös bajnokság legjobb csapatát megillető trófeát. Ehhez persze lesz egy-két szava a Dab.Doclernek is, ámbár az alapszakasz megnyerésével kétségkívül kedvező pozíciót vívott ki magának Charles Frentzen alakulata. A pályaelőny tudniillik a párharc kezdetén a HSC oldalán volt.

No, meg egy picit a szerencse is.

A dunaújvárosiaknak ugyanis az utolsó pillanatban szétesett a válogatott játékosok alkotta soruk. Galanisz Nikandrosz megbetegedett, és nem vállalhatta a szereplést. Az első, pénteki összecsapást az erdélyi alakulat kezdte jobban, 20 perc játék után már 3-0-ra vezetett a HSC. A magyar válogatottba is meghívott Ladislav Sikorcin duplája mellett Lubomir Hurtaj volt eredményes. Érdekesség, hogy az aranycsata első kiállítására mindössze 25 másodpercet kellett várni, ekkor a dunaújvárosi Tyler Metcalfe-nak kellett kiülnie a büntetőpadra. Apropó, játékvezetők. Noha a felek külföldi vezetőbírót kértek a fináléra, ezt ez alkalommal nem sikerült megoldani, így aztán pénteken és szombaton is egy magyarországi és egy romániai vezetőbíró sípolt.

Nagy küzdelem

A látogatók nem adták fel a csatát, és a második harmadban egy gólra olvasztották a különbséget. Előbb Tyler Metcalfe, aztán meg Magosi Bálint talált be. Az utolsó felvonás előtt így teljesen nyílt volt a csata sorsa. Igencsak izgalmasan alakult a harmadik harmad. A meccs végül az 55. percben dőlt el. Ekkor Ladislav Sikorcin előkészítőként jeleskedett, a befejezés pedig a HSC házi pontkirálya, Vaclav Novak érdeme volt. A végeredmény 4-2 (3-0, 0-2, 1-0)-es csíkszeredai győzelem lett.

Másnapra alaposan megfogyatkozott a Dab.Docler kerete. Galanisz Nikandrosz nem épült fel, ráadásul Győri Tamás, Jonkl László, Papp Csaba és Lukas Martinka is kidőlt a sorból. Ezen az estén mindössze 24 másodpercig játszottak öt-az-öt-ellen a csapatok, ekkor került sor tudniillik az első kiállításra. A találkozó nyitó találata is emberfórban született meg, ám ez alkalommal az Acélbikák kerültek lépéselőnybe Azari Zsoltnak köszönhetően. A Sportclub kettős emberelőnyben, Molnár Zsolt lövésével egyenlített, majd a vendéggólnál hibázó Papp Szabolcs egy remek egyéni megoldással feledtette a bakiját. A szünetben ilymódon már a HSC állt jobban (2-1).

Szoros meccs

Egy áthúzódó büntetést kihasználva a Dab.Docler a második harmad 18. másodpercében egyenlített Pozsgai Tamás révén. Ezután zsinórban négyszer emberelőnyben hokizhatott a házigazda, de hiányzott az ötlet a kék mezesek játékából. Egy másodperccel (!) a harmad végét jelző dudaszó előtt Azari Zsolt megint kihasznált egy emberelőnyt, vagyis 40 perc után 2-3 állt az eredményjelzőn.

A házigazda emberhátrányban egalizált a harmadik felvonás 3. percében a szemfüles Ladislav Sikorcin révén, majd a 46. percben Moldován Ervin megszerezte a negyedik csíkszeredai gólt. Mindössze 1 perc 20 másodperc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Milan Varga remek egyéni megoldással döntetlenre (4-4)mentette a találkozót.

A hosszabbításban nem született gól, így jött a szétlövés. A székely gárdából csupán Vaclav Novak volt eredményes, a dunaújvárosiak közül viszont Kiss Ákos és Azari Zsolt is betalált. A vége ekként 4-5 (2-1, 0-2, 2-1, 0-0, 0-1) lett, azaz a Dab.Docler elvette az alapszakasz győztesének pályaelőnyét. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása a csíkszeredai hétvégét követően: 1-1.

Folytatás január 19-én, szerdán és 20-án, csütörtökön Dunaújvárosban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását