2024. április 25. - Márk

Lecsaptak a rendőrök

Több száz petárdát foglaltak le a rendőrök szilveszter napján a fővárosban. Számos esetben civil ruhás rendőröknek kínálták a tiltott pirotechnikai eszközöket - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton.
2011. január 1. szombat 17:16 - HírExtra
A rendőrség közleménye szerint az Oktogonról két férfit állítottak elő, amiért rakétát és különböző pirotechnikai eszközöket kínáltak eladásra. Egyikük több ezer forintos áron akarta eladni készletét. Az álruhás rendőrnek azzal ajánlotta fel az árut, hogy társa pár perc alatt megérkezik a portékával. A civil ruhás rendőr bevárta a másik férfit is, majd igazoltatta a két férfit, akiket előállítottak.

A Határ útnál egy fiatal nő szintén egy civil ruhás rendőrnek akart eladni petárdákat. A nő igazoltatását követően táskájából háromszáz darab petárda került elő - írta a BRFK.

Több száz petárdát foglaltak le Józsefvárosban is, ahová állampolgári bejelentés alapján mentek ki a rendőrök. Innen négy embert állítottak elő.

Szilveszterkor több olyan embert is elfogtak és őrizetbe vettek, akik ellen elfogatóparancs volt érvényben. Közülük egy férfi ellen ittas járművezetés, két másik ember ellen pedig lopás bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás.

Az óév utolsó napjaiban a BRFK Igazgatásrendészeti Főosztálya munkatársai több ellenőrzést is tartottak. Ezek során legfőképpen az engedéllyel rendelkező pirotechnikai elárusítóhelyeket ellenőrizték, kiemelten vizsgálták a szükséges vizsgabizonyítványok meglétét és az árusítókonténerek megfelelő, biztonságos elhelyezését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását