2024. április 19. - Emma

Szilveszterezzen Vácott!

Fergeteges programokkal várják a váciakat és a máshonnan érkező, szórakozni, esetleg vetélkedni vágyókat Vác főterén csütörtökön és pénteken. Az előszilveszteri forraltborfőző-versenyt másnap utcabál követi.
2010. december 30. csütörtök 08:18 - HírExtra
A december 17-étől tartó téli programok megkoronázásának szánja a váci önkormányzat és a helyi művelődési központ a Duna-parti városban most először sorra kerülő főtéri szilveszteri bulit, amelynek előkészítése lesz a csütörtöki forraltborfőző-verseny. Ez utóbbi - előszilveszternek is kiváló - összejövetelt a váci Cúria Borház szervezi - mondta Víg Gyuláné, az egyik tulajdonos.

Az előző két esztendő hagyományaira építve most is legalább 17-20 csapatra - elsősorban családokra, munkahelyi és baráti kollektívákra - számítanak, akik "önellátó" módon települnek majd ki a Főtérre. Ez azt jelenti - magyarázta a főszervező -, hogy az asztaltól az enni- és innivalón át a kályháig és tüzelőig mindent hozni kell.

Ez a "logisztikai" plusz olyannyira nem jelent gondot - ecsetelte Vígné -, hogy tavaly többen még egyenruháról és egyenbögréről is gondoskodtak, de akadtak ennél komolyabban felszerelt csapatok is. Az egyik résztvevő egy komplett kemence részeit pakolta le a téren teherautójáról, hogy aztán a helyszínen építse meg a fűtő- és főzőalkalmatosságot. Mások Jancsi-kályhán, vagy teatűzhelyen, bográcsban, esetleg üstben főzték az ételeket, sütötték a hurkát és forralták a saját maguk hozta bort saját "titkos" recept alapján.

A nemrégen megújult váci Főtéren most is körbekóstolgathatják egymás főztjét és forralt borát a csapattagok, de jut majd mindenből a kíváncsiskodóknak is. A nevezési és kóstolási díjak egy részét adományként a helyi speciális iskolának juttatják el a szervezők - közölte Víg Gyuláné.

Pénteken - idén először - főtéri szilveszteri bulival köszöntik az új évet a váciak. A szórakozást élő koncertekkel, utcabállal, s egyéb színes programokkal segíti a szervező önkormányzat és a városi művelődési központ. A tér környéki vendéglátó egységek is kitelepülnek, így az enni- és innivalót a szabadban vagy fűtött sátrakban fogyaszthatják el a szilveszterezők.

A bevétel egy részéből a helyi speciális iskolát támogatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását