2024. április 25. - Márk

Levennék a napirendről a médiatörvényt

Az MSZP kezdeményezi, hogy a médiáról és tömegkommunikációról szóló törvényjavaslat zárószavazását vegye le napirendjéről a Ház; az LMP támogatja az indítványt.
2010. december 20. hétfő 13:31 - HírExtra
Mandur László szocialista országgyűlési képviselő elfogadhatatlannak tartja a törvényjavaslatot. Álláspontja szerint az indítvány és a legújabb alkotmánymódosítás parlamenti elfogadása esetén új korszak kezdődik a médiában, és "egypártfelügyelet" alá kerül a közmédia.

Az ellenzéki politikus a Karácsony Gergellyel (LMP) közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az MSZP ad egy esélyt a kormánypártoknak arra, hogy új törvény születhessen. Kezdjük előlről - fogalmazott.

Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője egyetért azzal, hogy ezt a törvényjavaslatot vissza kellene vonni és "elfelejteni egy életre".

Tájékoztatása szerint az LMP név szerinti szavazást kért a törvényjavaslat kétharmados többséget igénylő részeiről, amellyel az MSZP is egyetért.

Arra a kérdésre, az LMP valóban leragasztott szájjal tiltakozik-e majd a zárószavazáskor, az ellenzéki képviselő úgy válaszolt: annyira radikális eszközökkel tiltakoznak majd, amennyire sérti a sajtószabadságot a jogszabálytervezet.

Véleménye szerint a törvényjavaslat nem méltó Magyarországhoz és ha elfogadja azt a Ház, akkor Magyarország megszűnik igazi demokráciának lenni.

Emlékeztetett arra, hogy a sajtószabadság 1848-ban és 1989-ben is kiemelten fontos érték volt a magyar emberek számára és felhívta a figyelmet arra, hogy ismét tüntetés lesz emiatt a Kossuth téren hétfőn.

Mandur László megerősítette, az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul, ha az Országgyűlés elfogadja a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényjavaslatot.

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényjavaslatról, valamint várhatóan a Rogán Antal (Fidesz) által kezdeményezett alkotmánymódosítási javaslatról is - amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát - hétfőn szavazhat a parlament.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását