2024. április 19. - Emma

Bill Clinton: emberéletekbe kerülnek a kiszivárogtatások

Emberéletekbe és karrierekbe kerülnek majd a WikiLeaks-kiszivárogtatások, ugyanakkor nem valószínű, hogy az oknyomozó portál alapítójának sikerül kijátszania az amerikai hatóságokat - véli Bill Clinton volt amerikai elnök.
2010. december 1. szerda 09:59 - HírExtra
"Meglepődnék, ha nem kerülne néhányak életébe a titkos diplomáciai dokumentumok nyilvánosságra hozatala...Azt pedig csak a Jóisten tudja, hányan vesztik majd el állásukat" - mutatott rá helyi idő szerint kedden az észak-carolinai Guilford Egyetemen tartott beszédében.

Clinton szerint az oldalt elindító Julian Assange nem véletlenül menekül az amerikai igazságszolgáltatás elől: tisztában van azzal, hogy amit tett, bűncselekménynek minősül.

Előzőleg felesége, Hillary Clinton külügyminiszter is amellett foglalt állást, hogy a titkos diplomáciai sürgönyök közzététele törvénybe ütközik.

Az Interpol szóvivője szerda hajnalban bejelentette: Assange ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amit még Svédország kezdeményezett, mivel a 39 éves, Ausztráliában született férfit - aki híres-hírhedt portálját Svédországban alapította - a nyár végén két fiatal svéd nő nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolta meg.

A svéd igazságszolgáltatás november 18-án letartóztatási parancsot adott ki az egyik országból a másikba költöző Assange ellen, amit ő megfellebbezett a svéd legfelsőbb bíróságnál. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását