2024. április 26. - Ervin

Maradandó emlék a Gastroblues Fesztiválról

Dupla DVD a Gastroblues Fesztiválról - lemezbemutató decemberben.
2010. november 20. szombat 14:29 - HírExtra
Két DVD is készült az idei, 18. paksi Gastroblues Fesztiválról, az egyiken a külföldi, a másikon magyar előadók produkciói szerepelnek; a december eleji pécsi és paksi lemezbemutató koncerten Ken Hensley, a Uriah Heep egykori tagja is fellép.

A fesztivál eddigi története során nem készült olyan lemez, amelyen ilyen sok nagy sztár szerepelt volna, mint a mostani DVD-ken - mondta Gárdai György, a paksi Gastroblues Fesztivál szervezője, ötletgazdája.

Az egyik DVD-re a külföldi előadók műsorából válogattak, szerepel rajta Ken Hensley, Roger Chapman, Popa Chubby és a Jethro Tull is. Minden fellépő hozzájárult, hogy a teljes idei paksi koncertjét felvegyék, a kivételt a Jethro Tull jelentette, amelynek három számát rögzítették, ezek azonban a legnagyobb slágereik, és mindhárom bekerült a válogatásba. A lemez tartalmazza a templomi fellépéseket és egy interjúanyagot is. A másik korong a magyar előadók műsorából válogat, de ide került a Pribojszki Banddel fellépett amerikai szájharmonikás, Kellie Rucker is. A két lemezen összesen nyolcórányi zenei anyag szerepel.

A kiadványt két koncerten mutatják be a közönségnek: december 3-án a pécsi Park Moziban (a Gastroblues az idei Európa Kulturális Fővárosa programsorozat része volt), és másnap a paksi fesztivál hagyományos helyszínén, a dunakömlődi faluházban. Mindkét alkalom jótékonysági rendezvény, amelyek bevételét Paks testvérvárosába, a kárpátaljai Viskre juttatják el, hogy szebbé tegyék az ott élő magyar gyerekek karácsonyát. Ken Hensley, aki egykor a bit heavy metal alapcsapata, a Uriah Heep énekese volt, a koncerteken szólóban, valamint a Cry Free formációval is fellép.

A Gastroblues Fesztiválról készült DVD-k a lemezbemutatókon beszerezhetőek, ugyanakkor nem kerülnek bolti forgalomba. A koncertekhez – a fesztivál szelleméhez híven – gasztronómiai bemutatók és borbarát találkozók társulnak.

Gárdai György az MTI-nek elmondta, hogy már formálódik a jövő évi, 19. Gastroblues Fesztivál programja. Előrehaladott tárgyalások folynak több fellépővel, köztük az Animals együttessel, amely a tervek szerint Spencer Davisszel lép majd színpadra. Várhatóan a fesztivál vendége lesz Joe Gooch, a Ten Years After gitárosa is egy saját formációval, amelynek tagja Leo Lyons, a Ten Years After alapító basszusgitárosa is.

A 2012-bene esedékes jubileumi, huszadik fesztiválra a szervezők egy válogatást szeretnének megjelentetni. Gárdai György számításai szerint ehhez körülbelül ötszáz koncertfelvételből válogathatnak majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását