2024. április 18. - Andrea, Ilma

Meghalt az évezred leghíresebb polipja!

Keddre virradó éjszaka elpusztult Paul, a világhírű jóspolip a németországi Oberhausenben, a Sea Life akváriumban.
2010. október 26. kedd 13:48 - HírExtra
Paul a dél-afrikai futball-világbajnokság alatt vált világhíressé, amikor sorozatban nyolc meccs eredményét jósolta meg: sikeresen kiválasztotta a győztes csapatokat. Végül a spanyol válogatott bajnoki címét is megjósolta, ezzel belopta magát a spanyolok és a világ szívébe.

A Sea Life központjának munkatársai és menedzsmentjét feldúlta a hír, hogy Paul elpusztult.
"Paul lázba hozta a világot azzal, hogy megjósolta a mérkőzések, sőt a döntő kimenetelét is. Sikere talán nagyobb eseménynek számított, mint maga a világbajnokság. Természetesen megszerettük őt, nagyon fog hiányozni" - mondta el Stefan Porwoll, a Sea Life menedzsere.

Íme Paul utolsó nagy alakítása, a Hollandia-Spanyolország világbajnoki döntő előtt:

A polip testét jelenleg hűtve tartják, amíg eldöntik, milyen módon adják meg számára a "végső tisztességet". Lehetséges, hogy kisebb temetést rendeznek neki, és síremléket emelnek az emlékére.

Porwoll szerint "furcsának tűnhet, hogy egy tengeri élőlényért teszünk ilyet, de rövid élete alatt Paul olyan népszerűségre tett szert, hogy ez tűnik a leghelyesebbnek".

Paul kimúlása nem okozhatott nagy meglepetést, hiszen a fejlábúak ideális körülmények között sem élnek tovább három évnél. Az oberhauseni Sea Life Aquarium vezetője azonban már korábban is jelezte: a lengyel-ukrán rendezésű Eb-re gondoskodnak megfelelő utánpótlásról, akit "mentoráról" szintén Paulnak neveznek el.

Carballino spanyol kisváros, amelynek polgármestere a nyáron személyesen avatta "díszpolgárrá" Pault Németországban, szeretné megkapni a kimúlt tengeri állatot, hogy tetemét egy tervezett focimúzeumban állítsa ki. Mint egy önkormányzati szóvivő közölte, a városvezetés hivatalos levélben már kérte is az oberhauseni akváriumtól a jóspolip átadását.

Búcsúzzunk hát el méltósággal Paultól:

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

TheFallen
2010. október 26. 14:38
A lényeg, hogy finom legyen.
lehet más a kannás bor
2010. október 26. 14:28
alkeszkirály, hogy mondhatsz ilyet??????
Paul legenda. Emellett persze rusnya és csúnya, de egy legendás rusnya és csúnya dög. Nem hallottad a régi dakota mondást? Ne rúgj bele a halott polipba, mert fejedre száll a halott polip átka. Vagy valami ilyesmi...
alkeszkirály
2010. október 26. 14:22
Kicsit túlmisztifikálták ezt a dögöt. Rusnya csúnya nyálkás jószág.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását