2024. április 19. - Emma

Picasso, Warhol és Bacon kiállítója a Champs-Elysées-n

A párizsi Champs-Elysées közelében nyitott új galériát Larry Gagosian amerikai galériatulajdonos.
2010. október 24. vasárnap 14:44 - HírExtra
A Párizs nyolcadik kerületében lévő luxusgaléria első kiállítását Cy Twombly amerikai festőnek szentelik, aki legutóbb a Louvre egyik mennyezetét dekorálta. Twombly öt műve mellett Jean Prouvé (1901-1984) francia építész-tervező alkotásait is bemutatják.

Gagosiant idén az Art Review című brit művészeti magazin a nemzetközi művészvilág legbefolyásosabb személyiségének választotta. A 65 éves műgyűjtőnek - aki többek között Damien Hirst, Jeff Koons, Richard Prince és Richard Serra kortárs alkotók műveit is kiállította - New Yorkban három, Londonban kettő, Rómában, Athénban és Los Angelesben pedig egy-egy galériája van.

Serena Cattaneo, a párizsi galéria társigazgatója szerint Gagosian azért döntött egy párizsi kiállítóterem megnyitása mellett, mert nagyon szereti Párizst, a művészet történelmi fővárosát, és európai útjai során gyakran megfordul itt. "A város szép kiállításaival visszafoglalja helyét a nemzetközi művészeti piacon" - fejtette ki Cattaneo.

Az 1945-ben, Kaliforniában született Gagosian litográfiák eladásával kezdte karrierjét Los Angelesben, mielőtt meghódította a New York-i művészeti piacot. 2004-ben az Art Review az év személyiségének választotta. Az általa kiállított művészek között a XX. század olyan nagy alkotói szerepelnek, mint Pablo Picasso, Andy Warhol és Francis Bacon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását