2024. április 24. - György

Hamis születési dátumokkal versenyezhetett

Nem indulhat a "változó korú" dél-koreai versenyző.
2010. október 7. csütörtök 22:47 - HírExtra
Ideiglenesen felfüggesztette az észak-koreai Hong Szu Jong versenyzési engedélyét, illetve az ázsiai ország szövetségének tagságát a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG), mivel utóbbi az elmúlt években három különböző születési dátummal nevezte a versenyzőt a különböző viadalokra.

A szankció - amely egyelőre harminc napra szól - október 6-tól lép érvénybe, így Hong nem lehet ott az október 16. és 24. között, Rotterdamban sorra kerülő világbajnokságon.
A 2007-es vb-n ugrásban ezüstérmes tornásznőt a 2004-es athéni olimpia óta három különböző születési dátummal jelentették le. Hong Su Jung először 1985. március 9-én született, a 2007-es vb alatt már 1986. március 9. volt ez a dátum, az idei vb indulói listáján pedig 1989. március 9. szerepelt a neve mellett.

Az ügyet némiképp bonyolítja, hogy Hong Szu Jong nővére, a pekingi játékokon ugrásban aranyérmes Hong Un Jong szintén 1989. március 9-én született.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását