2024. április 19. - Emma

Tiszta az IOR elnöke?

Félreértés lehet az oka annak a vizsgálatnak, amelyet a pápai állam bankjának (IOR) elnöke és vezérigazgatója ellen pénzmosás gyanúja miatt indított a római ügyészség - állítja az IOR elnöke a Corriere della Sera című milánói napilapnak adott, pénteken közölt interjúban.
2010. szeptember 24. péntek 14:22 - HírExtra
Ettore Gotti Tedeschi azt is leszögezte, hogy az olasz jegybank és az IOR között semmiféle feszültség nincs, és a pápai bank eltökélten dolgozik azon, hogy "az átlátható működés minden kritériumát" teljesítse.

Az IOR vezetése a jegybank segítségével arra törekszik, hogy a belső eljárási rendet módosítsa, hogy így az megfeleljen a nemzetközi átláthatósági normáknak. Az olasz központi bank már javasolta is az IOR-nak, kérvényezze, hogy vegyék fel a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) "fehér listájára", amelyen a pénzmosás elleni törvényt betartó országok szerepelnek.

Az olasz média kedden jelentette, hogy nyomozás folyik a vatikáni pénzintézet elnöke, Tedeschi és vezérigazgatója, Paolo Cipriani ellen a pénzmosás tilalmára vonatkozó európai törvények állítólagos megsértése miatt. Az olasz pénzügyőrség az ügyben a hét elején 23 millió eurót foglalt le. A Vatikán határozottan visszautasította a vádakat, és bizalmáról biztosította a bankelnököt.

A jelentések szerint a nyomozások középpontjában egy Németországba, a JP Morgannak szóló 20 millió eurós átutalás áll.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását