2024. április 16. - Csongor

Az LMP virraszt a hajléktalanokért

Virrasztással demonstrál a Lehet Más a Politika a hajléktalanokat sújtó törvénytervezet ellen szerdán éjszaka Szeged belvárosában.
2010. szeptember 15. szerda 18:47 - HírExtra
Az LMP aktivistái, képviselőjelöltjei hálózsákokban a szegedi Dugonics téren alszanak, hogy fölhívják a figyelmet a Fidesz törvénytervezetére, amely lehetővé tenné többek között a hajléktalanok közterekről történő kitiltását - mondta Málovics György, az LMP Csongrád megyei koordinátora és szegedi képviselőjelöltje az akció kezdetén tartott sajtótájékoztatón.

Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője szerint a Belügyminisztérium honlapján olvasható törvénytervezet embertelen, ésszerűtlen és alkotmányellenes. A hajléktalanok problémáit nem lehet rendőri erővel megoldani, kezelésükhöz a szociális ellátás fejlesztésére, munkahely- és közösségteremtésre van szükség.

A Fidesz szegénységellenes politika helyett szegényellenes politikát folytat - jelentette ki.
Szegeden az előző ciklusban a közgyűlés szocialista többsége fogadta el azt a "koldusrendeletet", amely a belvárosban megtiltotta a csendes kéregetést is - tette hozzá Málovics György -, és annak idején az ellenzéki Fidesz-frakció a döntés ellen szavazott. Mint mondta, bízik abban, hogy a párt helyi politikusai most is fellépnek a tervezet ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását