2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Figyelem!Jönnek a villanyautók!

Vasárnap reggel érkezik Budapestre a Zero Race elnevezésű világkörüli túra, amely az elektromos energiával hajtott autók és a megújuló energiaforrások jelentőségére kívánja felhívni a figyelmet.
2010. augusztus 28. szombat 07:18 - HírExtra
Genfből négy elektromos meghajtású autóval augusztus 16-án indultak azok a csapatok, amelyek azt szeretnék bebizonyítani, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül 80 nap alatt körbe lehet utazni a Földet.

A jelképes versenyt a svájci Louis Palmer professzor szervezte, aki két évvel ezelőtt egy napenergiával hajtott taxival 18 hónapig utazott a világban.

A Zero Race résztvevői kifejezetten a versenyre fejlesztették a csúcstechnológiát képviselő elektromos járműveiket.

Ez az út nem a sebességről, hanem a megbízhatóságról, az energiahatékonyságról és a megújuló energiaforrások mindennapi használhatóságról szól, ugyanakkor a járművek kialakítása és a biztonságot sem szabad figyelmen kívül hagyni - hangsúlyozzák a szervezők.

A versenyen a csapatok állításuk szerint kizárólag megújuló energiaforrásból, azaz szél-, nap- és vízierőművekből származó elektromos áramot vesznek igénybe. A járművek egy feltöltéssel közel 250 kilométert tudnak megtenni, így az akkumulátorok töltése miatt gyakran kell majd megállniuk.

A Zero Race augusztus 29-én délelőtt 11 órakor érkezik a budapesti Közlekedési Múzeum elé, ahol az érdeklődők nemcsak az autókkal találkozhatnak, hanem a csaptok eddigi élményeit is meghallgathatják.

A környezetbarát verseny este 6 órára ér Debrecenbe, ahol a helybéliek a Kossuth téren nézhetik meg a járműveket. Éjjel a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. telephelyén töltik fel az akkumulátorokat, hogy másnap "teli tankkal"indulhassanak el Ukrajna felé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását