2024. április 23. - Béla

Sportlövő VB: Sidi aranyérmes

Sidi Péter aranyérmet szerzett a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában a müncheni sportlövő-világbajnokság szerdai versenynapján.
2010. augusztus 4. szerda 13:35 - HírExtra
A komáromi lövő már az alapversenyt is az élen zárta 1178 körrel, a fináléban pedig 97,6 kört ért el, így 1275,6 körös teljesítménnyel lett világbajnok, 1,4 körrel megelőzve a második dél-koreai Han Dzsin Szeopot. A harmadik helyen a szerb Nemanja Mirosavljev (1273,3) végzett.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a tízlövéses fináléban Sidi három kilencessel kezdett (9,5 kör, 9,9, 9,4), s ekkor az alap után is második dél-koreai riválisa átvette a vezetést. A folytatásban azonban egy nagyon jó sorozat következett: a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik lövések során is erős tízeseket talált (10,5, 10, 5, 10,4, 10,8) a magyar. Három sorozattal a vége előtt így eldőlni látszott a verseny, mert Sidi előnye közel öt kör volt már Dzsin Szeoppal szemben.

A nyolcadik lövés azonban nagyon rosszul sikerült a komáromiak kiválóságának, 7,8 kört ért el, ám a magyar tábornak nem kellett megijednie, mert a 9,6-os és 9,2-es körrel záró Sidi összességében biztosan nyerte meg a számot, melynek mostantól világbajnoki és Európa-bajnoki címvédője is egyben.

A tavaly a világ legjobb férfi sportlövőjének megválasztott Sidi a müncheni világbajnokságon egyedüliként mindhárom olimpiai puskás számban fináléba jutott, szombaton légpuskában ezüstérmes lett, míg hétfőn a kisöbű sportpuska fekvő versenyében negyedik volt.
A 31 éves sportoló már szombati eredményével olimpiai kvótát szerzett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását